Skryka ♥

Kärlek banne mig http://www.elprylar.se/ThumbNailCreator.aspx?imgName=images/products/GC4620.jpg&imgWidth=150&imgHeight=150

Hur mycket kärlek är det inte i att ha sin karl stå och stryka medans man ligger i soffan o gottar? Underbara, underbara, bad dig ifs bara att vika tvätten men om du vill så får du ju så klart.. åh.. gulliga älsklingen!

Vovve?


Suttit och kikat på hundar, åh så sugen man är då! adoptera en vappe.. men ja.. just nu kanske de inte är det smartaste draget, men sen ^-^ *voff!*

Elvis på Expressen :P

Hihi.. måste bara säga att Elvis hamnade på expressen idag på läsarnas husdjursbilder hihi.


Wilma
0 kommentar

Web cat
0 kommentar

Elvis
0 kommentar


Pysen på rören
0 kommentar

Ledig
0 kommentar

"Flisan" vilar middag.
0 kommentar


Simon & Zappa
0 kommentar

Nanooc
2 kommentarer

"Syskon"
0 kommentarPuss & Kram
♥//Mrawen

Vanvård!TUNGVIKTARE. Katten Socs, bullterriern Sasha och labradoren Tara är några av de som är med i bantningstävlingen. Foto: BULLS

Nu tävlar husdjuren - i bantning

Det är inte bara människor som blir allt fetare - våra husdjur sväller av ohälsosam mat och för lite motion.
För att bryta trenden anordnar nu den brittiska djurrättsorganisationen PDSA en bantningstävling för husdjur - Pet fit club challenge.

En av deltagarna är den drygt tio kilo tunga innekatten Socs från Newcastle som enligt uppgift gör "vad som helst" för sina älskade ost- och lökchips. Medverkande är även den tjugo kilo för tunga labradoren Tara, den glass- och kakälskande bullterriern Sasha och den enorma katten Chumlie Bear - som till efterrätt har till vana att stjäla pommes frites från husse och mattes tallrikar.
Första pris i tävlingen är en femdagars husdjursemester vid atlantkusten.
- Jag hoppas att vår bantningstävling kan inspirera andra husdjursägare att ge sina älsklingar en mer hälsosam livsstil, säger Elaine Pendlebury, veterinär på PDSA.

Fetmaepidemin värre

PDSA uppskattar att runt en av tre brittiska hundar och en av fyra brittiska katter är överviktiga.
- Fetmaepidemin bland husdjur blir värre för varje år, säger Elaine Pendlebury.
Nyfikna kan följa tävlingen på organisationens hemsida.

Andra brutalt feta djurStatestiken är som en käftsmäll! 1/3 hund och 1/4 katt överviktig! Vad pågår i ägarnas hjärnor? Detta är hemskt enligt min åsikt, att man inte vet vad man gör mot sina djur? varför har mäniskor behov av att förmänskliga och göda djuren med skit? Pommes? Glass? Chips? Det är farligt för våra tamdjur. Vidrigt..

Att djuren har "lite" hull, eller är "bredare byggda" är en sak, har dom lite att ta av om det skulle hända något är väl okej, men brutalt överviktiga djur är bara hemskt. uh.. blir arg av sånt här.Morgon stund har guld i mun..... eller?

Morgon människa?
Uh eh.. nej jag är verkligen inte morgon människa längre, känns som om de där går i perioder, eller ja vissa perioder så knatar man upp före 7 bara för att, andra så vaknar man knappt av väckarklockan 11. Jag vet inte hur det är för alla andra, men så är det för mig och hur kan man då säga att man är morgon människa eller inte? eh.. nu vart de för mkt för min stackars laggande hjärna.

Sovande karl

Va tvungen att knata upp till tvättstugan, älskar min karl, men eh.. nej han kommer inte upp före 7 för att tvätta.. inte en chans, igår tog det mig 1½timme att väcka honom efter 9 så nej..

Tvätt
och tvätt till blä.. har bara vällt över överallt! fattar inte.. 7 maskiner tror ja att de kommer bli, åh.. de är såååå tråkigt att tvätta! blä blä blä! ett av mina blä hushållssysslor, en annan är soppåsen, jag kan verkligen inte med soppåsen! antingen så väller den över eller så fastnar den innnanför dörren.. den vill lixom inte flytta ut :PMen men.. gosa gris nu.. ♥


Puss & Kram
//Mrawen

Bebis?


Är det inte underligt när man stannar till och konstaterar att dagen har gått utan att man har gjort något alls? Ingenting verkligen har hänt idag, hel tråkigt.. hur ska man då få tiden att gå snabbare till bebis?:P

Ganska konstigt att ha vaggan uppe, barnvagnen hemma, en garderob med tvättade, sorterade och vikta bebis kläder, skallror och leksaker lite överallt, men ingen bebis..

En av mina stora rädslor är att gå till BF, än värre att gå över BF, eftersom att dom måste ha räknat fel på mig.. ja är stor som ett hus! kan ju knappt sitta längre för att magen är i vägen och om det ska vara enligt "deras" BF så fick ja posetiv sticka i vecka 2 kände första rörelserna i vecka 14 eller 15 osv.. det stämmer lixom inte, och "deras" vecka 32 vägde sonen 2,4kg... hur mycket kommer han inte väga när han kommer ut på "deras" BF då? OMG! kommer bli en sån 8kg unge..


Men men..Puss & Kram
//Mrawen

<3

<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/713898/mrawen?claim=j5w2ynymtxk">Följ min blogg med bloglovin</a>

Gissa datum!

När kommer Alvin tror du?

var med och gissa här!

kommentera med namn och datum


Tristess..

Börjar på att bli en less tristess att bara gå och vänta, man har lixom slutat hoppas på att det ska hända något, nästan så att man förtränger att man är gravid för att tiden går så långsamt när man är medveten om det. Nu känns det så overkligt igen, ett tag så förstod jag, nu så nej.. en jävla massa gaser.. Orkar inte ens bry mig om att de gör ont längre, för som det känns nu så kommer ja ju alltid att ha ont och leva som en Amerikansk TV tjockis. Att få tillbaka sin kropp och sitt självförtroende är sjukt långt borta.. kommer inte hända, jag är dömd att vara otypmlig och gigantisk för resten av mitt liv.. ah.. grattis Mrawen.. grattis.. Du drog nitlotten i gravidlotteriet, för du kommer aldrig sluta vara gravid.. gratz..

Gravid är inte längre ett främmande ord, inte ett konstigt ord, inte läskigt. Gravid är inte längre att bära ett barn, gravid är smärta, illamående, trötthet, järnbrist, humörssvägningar, tristess, ömma bröst, onda fötter, andningssvårigheter, surauppstötningar, svett och en skrattande garderob med massa kläder som man inte kan ha längre.. Hela tiden växer högen med "smalkläder"..

Meningarna skrattar i huvudet "det är långt kvar!" "njut av den här tiden" "det är ju minst tre veckor kvar!" "du kommer att sakna den här tiden sen" FEL, rättning: jag kommer inte sakna den här tiden, jag kommer sakna den "fina gravid tiden" när jag kunde röra mig, när jag fortfarande kunde känna mig sexig, när jag kunde ha kläder som inte var 10 storlekar större än mina ordinarie, den tiden kommer jag säkert att sakna.. men det finns inget posetivt med den här tiden! inget! det är bara vidrigt! hemskt! fast i en mardröm!

Ska man behöva må så här?!


Ska man behöva måilla dygnet runt och alltid! och inte lite heller, känns som om ja skulle kunna lägga en pizza när som helst! fan vågar ju knappt ställa mig i kö på affären längre!

Ska man inte få sova? för att man inte kan lägga magen på ett ens i närheten av bekvämt sett, och om jag ligger bekvämt så gör inte Alvin det, och han nyps och sparkas tills jag flyttar på mig.. och han ändrar sig HELA tiden!

Ska man ha så ont i övredelen av magen/nedre delen av lugnorna att man inte kan andas riktigt? och detta hela tiden, smärta till den milda grad att man bryter ihop i panik för att man inte kan fly från det onda..

Vill inte längre.. vill inte ha ont längre... vill inte vara tjock längre.. vill inte..Gosh! min karl håller på att ge en förklaring och bruksanvisning til hur man ska förlova sig på ett riktigt romaniskt sett.. hurm.. jag kommer ihåg min förlovning, och oavsett hur de har gått sen så tycker ja att de va riktigt gulligt :P ler alltid när ja ser den där statyn.. men men! i alla fall! Jag vill också ha romantik.. ♥slö dag idag..


Sova? eh...

Hände saker igår nu jävlar är alla dom där "måste göra" "måste fixa" klart.. underbart! underbart på min ära! Jag har en hall, utan renoverings matrial, ett gästrum och en städad lägenhet! mmm....

Dessvärre så gick de inte att sova.. hade ont, mådde illa, fick lite smyg panik när ja inte kunde ligga på något sett, utan att det gjorde ont eller att ja fick andnöd.. sov några timmar på kvällen men sen så va de vaket till 6 typ.. då lyckades ja somna på soffan till 10.30.

Knata upp som alla mornar, diskar, dricker te, plockar och kommer på att Tim va vaken och satt i köket och där sprang en annan runt på rutin och kunde inte ens kläcka ur sig ett "hej" eller ge en puss eller nå.. skysta klubben :P

Aja.. nej men . om man skulle göra nåt... eh.. tv låter bra.. :P haha!

Puss & kram
//Mrawen

Krigs Zoon..

urk.. ni vet den där känslan att allt bara rinner förbi tassarna på en? så där att man ser allt som ska göras, och man vill få bort allt de där, men ju mer man vill destå mer kraffs blir det.. så är det här hemma. Igår kväll va ja på väg att få panik, gick in i hallen - fullt av fult renoverings matreal, bebis packningen, sopor och skor över hela govlet (och de är jag som sprider dom), knatar in på dass - handfatet, skitigt, golvet, skitigt.. tvättkorgen, full.. köket.. bordet överfullt med reklam och tomma tekoppar o annat blä, massor av disk, inte bara på "diskdelen" utan på bänkdelen också.. och det spred sig som uh... släckte lampan och gick ut därifrån.. sovrummet.. tvätt.. ovikt tvätt över halva golvet och halva sängen.. blä.. vänder.. tittar på dörren till höger.. nej.. tänker inte ens titta in där.. går in i vardagsrummet och kvällsmats disken står där och flinar åt en.. uh...

Nu så är i alla fall disken klar (två gånger om), tvätten vikt och badrummet fixat och klart, doftar persika där nu :P köksbordet är ingen krigs zoon längre och tom räkningarna är betalda.. Hurm..

Nu har ja på tok för ont i mina stackars fötter, kommer inte kunna ta ett steg till idag känns et som.. uh.. aj aj ..

(Förövrigt världens värsta reklam)


Morn

Horoskop för Tvillingarna

Fredag den 25 September 2009

De visioner du har för framtiden och allt vad det innebär, gör dig övertygad om att du står på gränsen till en riktigt upplyftande upplevelse. Det är ganska troligt att du sätter dina förhoppningar lite väl högt, så att du kanske blir besviken istället.

Ditt horoskopKÄRLEK I LUFTEN. Isbjörnen Gianna, till vänster, ska förhoppningsvis bli Knuts nya kärlek. Foto: AP

Här är isbjörnen Knuts nya kärlek

Det börjar verka kärlek - i isbjörnshägnet.
Kändisbjörnen Knut har fått en ny tjej, och nu är Gianna på plats på Berlins djurpark.
Nästa vecka ska de flytta ihop.
Isbjörnen Giovanna, eller Gianna som hon kallas, har just flyttat till Berlins zoo - och förhoppningsvis kommer hon att bli kvar där.
Det hänger på om hon och kändisbjörnen Knut tycker om varandra. De två, som ännu inte har träffats, är nämligen tänkta att bli ett par. Och kanske blir det nya Knutar när björnarna blir könsmogna.

Provbadade

På onsdagen visades GIanna upp för djurparksbesökarna för första gången. Då fick publiken se henne utforska hägnet: lite nervös sprang hon fram och tillbaka, nosade runt och provbadade bassängen.
Men hon vägrade röra fisken som skötarna kastade in till henne - nykomlingen föredrar att äta på natten.
- När jag kommer på morgonen är maten borta, säger en skötare till Berliner Morgenpost.
Än så länge har de två björnarna bara nosat på varandra genom stängslet, men nästa vecka ska de flytta ihop.
Då gäller det - ska de bli ett par eller måste man leta efter en ny hona?

Skötaren dog

Första gången Knut visades upp var våren 2007. Då var han bara en liten unge och hade nyss övergivits av sin mamma. För ett år sedan dog skötaren Thomas Doerflein som har tagit hand om Knut sedan dess.
Dags för en ny livskamrat, tycker nog både vi och Knut.
Irritation till den milda grad..

Vilket äventyr.....http://skolwebb.orebro.se/users/xjoleh22/Tullas%20Enco%20(upg.1)/Css-mallar/Medicine.jpg
Okej, efter två läkar besök o bök så ska man ha ut medicinen, finns den i Tierp? nej.. i det andra apoteket i Tierp? nej.. men det finns två i Skutskär - bokat! dom är mina!

Åker till Skutskär, knatar in, lämnar legg och ber om att få det på faktura.. nej, säger då tanten på andra sidan disken.. nej? va?? då va de tydligen inte reccept längre.. men läkaren hade lämnat ut ett reccept... euhm... (får pengar i morn, så ja har inga pengar)

Happ, hepp.. måste verkligen ha medicinen.. Har pengar i Uppsala, får åka till Uppsala, kommer till första apoteket, som säger att de va slutsålt, frågar hur det va i Gränby - slut, de andra apoteket i Gränby - slut, Kvarnen - 2 förp. kvar! DOM ÄR MINA!

Sen fick jag min medicin.. hur kan det vara så slutsålt på medicin?? euh...


OMG!!!

Sverige – torsdag 24 september


Född: en liten pojke på 8,7kilo


Född: En pojke. 62 centimeter lång och 8,7 kilo.
Så skulle födelseannonsen kunna se ut för babyn
som föddes häromdagen i Medan i norra Sumatra. '
Pojken, som ännu inte fått något namn, kom till
världen med kejsarsnitt. Han är den tyngste
nyfödda i Indonesiens historia. Bebisen som delar
säng med honom är av normalstorlek.Han är världens största bebis

Indonesisk pojke vägde 8,7 kilo vid födseln

En indonesisk kvinna har fött den största bebisen någonsin.

Han väger nästan lika mycket som tre normalviktiga nyfödda barn tillsammans: 8,7 kilo.

Pojken, 62 centimeter lång, föddes på ett sjukhus i måndags i provinsen Norra Sumatra i Indonesien.

Med sina imponerande 8,7 kilo är den ännu odöpte pojken världens största nyfödda bebis.

– Den här bebispojken är något alldeles extra, när han gråter är det inte som en vanlig bebis. Det låter verkligen högt, säger Binsar Sitanggang, gynekolog som deltog i operationen, till AFP.

Kejsarsnitt

Pojken förlöstes – inte så förvånande – med kejsarsnitt.

– Den här stora pojken gjorde operationen väldigt svår, särskilt processen att ta ut honom från mammans livmoder. Hans ben var så stora, säger Binsar Sitanggang, gynekolog som deltog i operationen, till AFP.

Pojken frodas och mår bra – han behövde dock lite syrgas i början för att komma i gång med andningen.

– Han har en väldigt god aptit hela tiden, det handlar nästan om att mata honom hela tiden, säger Sitanggang.

Diabetes orsaken

Förklaringen till att pojken är så stor är troligen att hans mamma, Ani, 41, har diabetes.

När en gravid kvinna med diabetes har för höga blodsockernivåer i blodet så kan fostret få för mycket glukos – och växa sig för stort.

Jättebebisen är Anis fjärde barn – men det första som fötts på sjukhus. Hon fick läggas in akut efter att ha fått komplikationer av sin graviditet.


Dagen som denna

Uppsala idag då då.
Åh vilken dag! hahah!! fullt ös o blä o bajs o mys o ja, vad ska man säga. Vaknade i panik av att ja hade sovit lite väl länge, tar mig upp slänger ihop en äppelkaka, smyg panikar lite, slänger i frulle, en tandborste, svarar på kommentaren här på bloggen, tåg, åker in till Uppsala, sjukhuset, alltid lika roligt.. not.. men men .. de gick ju "bra".. knatar ner på stan, träffar på Tims kompis Elin, en trevlig variant i say.

Möter upp mamma, åker hem, dricker kaffe, kommer till apoteket, meducinen va slut!! fanns inte!! oj oj... slut? OMG.. aja.. eh... får väl leva med de här lite till.. eh.. ah... blir nog bra de.. Nu blir de wook med kött o nudlar ^^ mums, få saker som slår att se sin karl stå och laga mat ^^ me like hihih..

Var till domkyrkan med. För er som inte är från Uppsala så är det faktiskt en plats man måste besöka.. kom på mig själv att man har varit där ganska många gånger. Det är något speciellt med den byggnaden.. Fastnade på den här ängeln idag, kunde inte låta bli och tycka att den är.. vacker och fruktansvärd! Jag menar, en ängel, en bebis ängel. som håller en döskalle. uh.. får rysningar..

Puss & kram
// Mrawen ♥

Mina känslor.

... om Tänker..:
citerar:
Jag tänkte döda honom..
Nu kan jag inte förstå att jag var på väg att göra abort, vilken ja.. konstig känsla.. Hur kunde jag vara så kall hjärtad att jag ens övervägde att döda honom, min vackra underbara son.. Jag, jag tänkte döda honom. Jag ville avsluta hans chans att leva, jag.. Hur kunde jag? hur vidrig får man vara?

du får självklart tycka och tänka!
men vill bara meddela att andra som gjort andra val i livet kanske tar jävligt illa upp när du i princip kallar dem för barnamördare...kanske borde tänka på att det finns människor i din omgivning som känner sig jävligt förolämpade av ditt uttalandeSvar:

Okej, jag vill förklara om det förolämpade dig. Jag vill säga att detta är mina känslor, angående mitt val. För mig så är det inte längre ett foster, embryo, en klump med DNA, utan det är ett barn i min mage. var det ett foster, hade jag mitt val att göra. Nu är han så verklig, så levande, att jag har svårt att förstå att han har varit ett foster, ett embryo, en DNA bobba.

Idag har jag svårt att förstå för min egen del, endast min egen att jag var påväg att ta bort honom, för idag är han min ofödda älskade son.

Jag dömmer ingen annan, absolut inte! Valet är upp till var och en, din kropp - ditt val, min kropp mitt - val. Detta i citatet och inlägget är endast mina personliga reflektioner om min egen upplevelse. Inget annat.

Jag anser att du som många andra där ute är starka som har gjort det, jag var ju på väg, och jag vet vilken känslobild det är inblandad. Det är en sjukt stark sak att göra.

Hade jag ansett att det var barnamord att göra abort så hade det varit en helt annan debatt, efter vecka 21 kan jag tycka att det är magstarkt, eftersom att fostret är så långt utvecklat, annars anser jag att det är bra att vi har fri abort i sverige, det är ett val upp till var och en.

Folk dömmer mig för att jag inte gjorde abort, men jag dömmer ingen. jag svarar för mitt val, och jag har fått ta jävligt mycket skit för det ska du/ni veta.


//Mrawen - blivande mamma

Söndag idag?

Dagen so far..
blääää... nej men ja... idag så har de inte hänt så speciellt mycket.. mådde bajs under förmiddagen, och har en känsla av att kvällen / natten inte kommer bli så speciellt rolig heller ont värre. Men men snart är det över..

Tyska jävla skitbilen

Tim bråkade med mammas "Tyska jävla skitbil" idag.. va intressant att upptäcka att han hade ett sånt delikat svordoms vokabulär, han lät precis som någon annan jag känner... *petar på pappa* när de inte går direkt bra.. låg och log bakom honom på en filt i gräset och små sov lite.

Ganska sövande med meckande måste jag säga *gäsp*, ganska tråkigt också, förstår inte varför folk gör sånt där, men men .. de finns folk till allt antar jag :P ja menar, skulle jag få problem med en framtida bil så skulle jag ju inte skruva själv.. de får ju nån annan göra, olja är ju svårt att få bort ju, och de e rena döden för naglarna :P.

Bimbo ungar!

Föresten måste bara! blev rosen rasande när ja gick ut från Hemköp, möter två bimbos i dörren och ja bryr mig inte, hade min cola och skulle gå till Tim så ja bryr mig inte om folk som ja inte känner, så precis när ja går förbi så hör jag "vilken jävla ful brud", vänder mig och ser att dom två stirrade på mig! tack för den passningen! Jag ska söka upp er när ni är höggravida och garva åt er med!

Okej, jag är inte snygg nu.. nej.. och nej.. ja bryr mig seriöst inte mkt heller! jag får ha feta ögonbryn och birdie T-shirts om jag vill.. Jag är höggravid, har karl och har varken ekonomi eller ork att hålla mig uppiffad.. vem ska jag göra mig snygg för? Elvis eller? kassörskan på Hemköp? Mamma? Tim? nej.. dom får ta mig för den jag är.. nu i alla fall..

Mina uppofringar för graviditeten
Mina älskade.. uh.. inge kul, en efter en försvinner.. nu är det bara två kvar, tungan och industrial staven.. resten mina underbara .. har ja inte kunnat behålla av olika anledningar.. näsringen, lhästskon som ja hade i läppen, 2st bananabells som ja haft i öronen, en bananabell som ja haft i naveln, två finger ringar, en hel bunt örhänges ringar och ja.. den ringen....

Blivit så infektions känslig så de har inte gått att ha kvar öronen, stinker verkligen, alltså.. de luktar annars.. men de stank.. läppen svullnade upp, är jätte snorig och täppt i näsan under nätterna så de vart helt enkelt opraktiskt med näsringen, fingerringarna fastnade när händerna svullnade, navelringen.. logiskt? intimen - jag vill inte komma in på förlossning och skrika efter en tång för att få bort den då.. känns lite eh.. kan lika gärna förbereda de..

Gos med hjärtling nu.

Natti nu!

 

Puss & kram

♥ / Mrawen


Ramlat ner lite kanske..


 


Utpumpad..

helt slut efter natten, har inte varit de enklaste... vaknade halv 11 typ idag, nu så gör det ont i ryggen i omgångar, "bäckkenskålen" gör pulserande ont, det drar och sliter lite där, men inte värre än att man kan försöka att ignorera, går upp på vänster sida och gnager, typ där man i alla fall hade en äggstock förut.. vet inte vart den bor nu.. drar till lite i väster lunga, får lite svårt att ta ett riktigt andetag ca var 5:e andetag. nu gnager det upp lite på höger sida med..

Nu sliter det och drar under naveln typ, pulserande, slitande.. går från naveln till vänster äggstock (ja där den va i alla fall)..

Bebis bökar lite... varje rörelse som han gör sänder ner en typ ilning, typ sendragskänsla, typ spänna ut en bummisnodds känsla snett vänster ner till bäcknet..


 

That´s al for now.. ska lägga mig i ett bad o se om de blir bättre..

puss & kram
♥ // Mrawen

Hemskt..


Idag har jag mått konstigt hela dan, trött, dåsig, närvarande, borta, ja nej men konstigt.. sen fick jag ont i ryggen så ända in i f*n, gick fram o gjorde ont i magen. lessnade på att sitta uppe så gick till sängs vid 9, kunde ju inte somna, men va för rastlös för att sitta uppe, logiskt? nej.. men de är inte mkt som är. Efter ett tag så började det krampa i magen, låg och bet i täcket och kunde bara tänka på att försöka sova. Messade Tim och bad honom komma, har så svårt att somna själv särskillt när det gör ont.

Så kom Tim tittade på mig, la sig bredvid och konstaterade att "älskling, du vet att du har värkar va?" eh.. ja ha .. kanske de e de de är, ont som f*n gjorde de och konstigt var det, efter inte så lång tid så vart det jämna mellanrum mellan värkarna, och vi ringde in till förlossningen. "Alvedon, bad, Kom in om vattnet går, om de blir blodiga flytningar eller att värkarna blir för överjävliga" typ.. ah... bada, alvedon.. ah.. ont ont ont.. fortfarande värkar med 3 min mellanrum.

Tim vart tossig värre och sprang runt o fixade allt de där sista inför, alltså mobilladdare o dator o sånt slut plock lixom. Och värkarna fortsatte, jag vart trött och slut, så la mig på soffan och försökte att vila, som slutade i att jag somnade till mellan värkarna, som gick över till att jag sov stock, och när ja vaknade... så va värkarna borta..

Helvete, har man haft ont och så helt i onödan, hoppats i onödan.. Jag är så less nu, så less på att bli sviken hela tiden, att man ska tro, men att det aldrig kommer vidare till nästa steg nån jävla gång...

Inte bara att det är jobbigt fysiskt och så, men man känner sig så värdelös... att man inte ens kan sätta igång nån gång.. känns som om jag sviker mig själv och alla andra när det blir så här.. Som om jag kunde styra över värkarna och fick dom att sluta.. att...eh.. känns bara som att det är mig det är fel på.. att jag inte är kapabel till att föda barn.. att...jag har mig själv att skylla för att det inte går..

Nu kan ja inte sova.. för de första så gör det ont överallt.. så jag inte kan ligga ens någorlunda bekvämt och för det andra så känner jag mig så misslyckad.. så dålig.. och för det tredje så kliar det över hela kroppen.. utslag överallt.. variga blåsor, gör ont som fan.. och dom spricker hela tiden och nej.. de är bara hemskt..

Nu vill jag inte vara med längre.. orkar inte!!

GAH!!!!

Jag tänkte att de kanske va dags att ta lite magbilder, brukar ju göra de en gång i vecka ca, o har gjort de sen vecka 19 så de är ju lite kul att ha att jämnföra med.. MEN jag gjorde en upptäckt.. följ med...


Magen hänger när man sitter.. o ja.. de är inte hett nån stanns.. men jag är medveten.. typ.. man känner sig inte så het nu...


Ah.. okej profil.. då kan ja kanske säga att ja har en rätt söt gravid mage..


Framifrån:
första tanken va:OMG va stor jag har blivit
andra va:

Va fan ska de där föreställa? va de inte en navel där?????

De är ju ett rövhål! Ett anus! En kloak!!! ah!!!

och jag visar upp den där magen!!! ah!!! jag har ett rövhål i magen!!!!!!*Drömmer*Snart så blir de en liten.. ibland så förstår jag helt ut och andra dagar/gånger så fattar jag det inte alls, känns som om det kommer bli verkligt först när han kommer.. antar jag.. Men men.. ^^ de blir nog bra tror jag :P

Puss & Kram
♥ // Mrawen

Eh.. de här känns inte bra.. inte alls... .

Havandeskapsförgiftning (preeklampsi)

Havandeskapsförgiftning i lindrig form får ungefär två procent av alla gravida kvinnor. Blodtrycket stiger då och äggvita läcker ut i urinen. Mödravårdens regelbundna kontroller gör att man oftast upptäcker havandeskapsförgiftning i tid. Vila är den viktigaste delen i behandlingen. Blodtryckssänkande läkemedel kan minska risken för komplikationer.

Havandeskapsförgiftning kan leda till att fostret inte växer lika bra, eftersom tillflödet av näring minskar, då moderkakans funktion ofta blir försämrad. I sällsynta fall kan sjukdomen vara livshotande, men tack vare regelbundna kontroller hos barnmorskan kan den oftast upptäckas i tid.

En svårare grad av havandeskapsförgiftning kan leda till krampanfall med risk för hjärnblödning, koma, hjärtsvikt, lungödem, njurskada eller ge rubbningar i blodets förmåga att koagulera (levra sig). Denna allvarliga form är sällsynt.

Risken för havandeskapsförgiftning är större vid:

 • diabetes
 • högt blodtryck
 • kronisk njursjukdom

samt om

 • du är förstföderska
 • du ska föda tvillingar eller fler barn
 • du haft havandeskapsförgiftning tidigare
 • din mamma hade havandeskapsförgiftning

Symtom

Högt blodtryck och äggvita, protein, i urinen är tydliga tecken på havandeskapsförgiftning.

> Tecknen kan vara svullna händer, fötter och ansikte samt att du snabbt ökar i vikt. De flesta gravida kvinnor känner sig svullna under graviditeten, men om svullnaden inte går ned över natten bör du kontakta din mödravårdscentral. <

> Flimmer för ögonen, huvudvärk och smärta i övre delen av buken kan vara tecken på en allvarligare form av havandeskapsförgiftning. <

Havandeskapsförgiftning visar sig vanligen under senare hälften av graviditeten. Den är extremt sällsynt före 24 veckors graviditetslängd och senare än ett par dagar efter förlossningen. Den försvinner oftast inom två veckor efter förlossningen.

Havandeskapsförgiftning kan utvecklas gradvis under en längre tid eller inom loppet av några timmar.

Förebyggande

 • Kontrollera blodtryck med jämna mellanrum enligt mödravårdens basprogram.
 • Ta det lugnt och vila om du har lätt förhöjt blodtryck.

Fråga om råd

Om du är osäker på hur du ska göra kan du dygnet runt fråga en sjuksköterska via internet och få ett personligt svar inom två timmar genom att logga in på Mina vårdkontakter. Klicka på länken till höger.

Du kan även dygnet runt prata med en sjuksköterska och få råd, ring Vårdguiden på telefon 08-320 100. De som svarar kan även tala om vem som är din husläkare.

På andra språk

För råd på arabiska ring 08-528 528 38.

För råd på bosniska, kroatiska eller serbiska ring 08-528 528 96.

Sök vård

Kontakta direkt din förlossningsavdelning eller mödravårdscentral om du har:

 • huvudvärk <
 • flimmer för ögonen <
 • smärta i övre delen av buken <

Adress och telefonnummer till en vårdmottagning hittar du genom att klicka på mottagningen under Hitta vård och omsorg upptill på sidan. Du kan även kontakta vissa mottagningar och beställa en tid via internet. Klicka på Mina vårdkontakter till höger.

Behandling

Vila

Det är väldigt viktigt att du som har havandeskapsförgiftning tar det lugnt. Många blir sjukskrivna eller inlagda på sjukhus för att kunna vila. Sjukhusvård kan också behövas för att följa sjukdomens utveckling.

Blodtryckssänkande medel

Blodtryckssänkande medel kan ges för att minska riskerna för den blivande mamman. Det förbättrar tyvärr inte en dåligt fungerande moderkaka.

Förlossning

Om du blir sämre och/eller fostret påverkas kan det bli nödvändigt att sätta igång värkarna för att skynda på förlossningen eller göra ett kejsarsnitt.


> Tecknen kan vara svullna händer, fötter och ansikte samt att du snabbt ökar i vikt. De flesta gravida kvinnor känner sig svullna under graviditeten, men om svullnaden inte går ned över natten bör du kontakta din mödravårdscentral. <

♥ Eh.. svullen? vad menar du? eh.... jo en massa, vikt ökningen vet jag inte, men ja skulle gissa på de, har ingen våg men är ganska säker på en "stabil viktuppgång" så att säga. Nej, ödemet går inte över under natten, det går ner lite men det går inte över, är elefantfot dygnet runt.. Händerna är svullna med, får inte på mig mina ringar längre, eller ja, de va ett tag sen som jag slutade kunna ha dom.

> Flimmer för ögonen, huvudvärk och smärta i övre delen av buken kan vara tecken på en allvarligare form av havandeskapsförgiftning. <

Flimmer framför ögonen, eh.. trodde de va för tröttheten eller så. huvudvärk, ah.. en smula kanske, typ alltid, smärta i övre delen av buken? skojar du med mig?

 • > huvudvärk <
 • > flimmer för ögonen <
 • > smärta i övre delen av buken <
♥ hurm.....


Eh... är det vanligt att man bli hypokondriker när man är gravid eller? eh..

Godmorgon

Ville bara börja med att svara på en kommentar

Anonym om Kroppen ändras..:
varför så svullen :O
♥ Det ska jag svara på, det finns något som heter Ödem wikepedia beskriver det så här:

Ödem
, svullnad på grund av ansamling av vätska i vävnaderna. Ödem uppstår när det osmotiska trycket i kapillärerna understiger det hydrostatiska trycket i kapillärerna. Därmed finns det ett nettoflöde av vätska ut i vävnaden.

Så här beskriver babycenter det som:

Detta kallas ödem, eller vätskeansamlingar, och beror på att blodvolymen ökar under graviditeten. Det som händer är att din växande livmoder trycker på bäckenvenerna och stora hålvenen (vena cava, den stora venen på höger sida som transporterar blod från nedre delen av kroppen). Detta gör att cirkulationen går långsammare och att blodet kan ansamlas på vissa ställen. Trycket från det ansamlade blodet pressar ut vätska i vävnaden runt fötter och anklar: vätska som egentligen skulle befinna sig inne i blodbanan, men som nu hamnar på fel plats. Vissa gravida kvinnor samlar också på sig överskottsvätska, vilket också bidrar till svullnaden.

Tyvärr är ödem ett ganska vanligt problem. Det är också helt normalt. Om dina händer och ditt ansikte svullnar ska du dock ringa din läkare eller barnmorska. Det kan vara tecken på havandeskapsförgiftning, ett allvarligt tillstånd.Morn morn
Nu är morgon bestyren klara för idag. Tror jag.. räcker med att jag reser mig från datorn sen så kommer ja på en massa mer att göra. så är det väl alltid med de mesta, eller hur? Ganska skönt o böka på mornarna, har inte alls lika ont då och får mer gjort när Tim sover :P får se hur det går när Alvin kommer sen, då lär jag inte kunna hålla samma morgon rutiner direkt, hurm, det kommer bli intressant. Allt löser sig i stutet, och allt kommer till logik förr eller senare.

Flyttdags....

Så trött på att ha korven i magen, han kan ta o komma ut nu, står inte ur länge till. Less, less på att känna mig som en misslyckad flodhäst. Ja menar, för de första är ja fet, för de andra svettas jag som en boxare, ödem så de står härliga till, finnar, torra läppar, munsår, går som en gammal tant för att ryggen har startat krig med mig, ont i bäcknet (kom knappt ur bilen igår), kan inte sova -> gigantiska ögonpåsar, varit tvugen att plocka ur nästan alla mina älskade piercingar, har bara två kvar nu -> Tungan och industrialen. Nej, nu säger jag mitt!

Nu får det vara nog!!Elvis och Elvis, (min) Elvis är inte så speciellt imponerad av sin "dubbelgångare". Nu har jag ett marsvin, Alvin har ett marsvin, då va de Tim kvar :P hihih.. ♥


Puss ° Kram

♥ // Mrawen


Kroppen ändras..

Förr                                                       Nu


Stackars fötter....


Utslag....


Åh vad man känner sig hot nu..... not.... utöver detta så är man 11kg tygnre än innan Alvin etablerade sig, jätte tjockis med andra ord. hot hot,,

Varning!

Varning till Tierps bor!

OMG! vad ska han till hålan att göra? va? va? VA? tycker inte om de här, inte alls.. uh.. läbbigt.. läbbig människa.. uh.. kan hålla sig i Gävle, behöver inte komma hit.. nej nej nej .. stanna hemma.. eller så åker Åsa på utflykt den 24 okt..

 

Hahaha!!

Dileva finns med på Wikepedia

Sven Thomas Magnusson föddes 1963 i Gävle. 14 år gammal bytte han bort sitt namn Magnusson och tog istället sin italienska mors flicknamn Di Leva, inspirerad av idoler som Leonardo Da Vinci och Charlie Chaplin. Thomas startade sin karriär med bandet The Pillisnorks, med vilket EP:n 4 Visitors blev hans skivdebut 1 januari 1980. Därefter bildade Di Leva Gävlebandet Modern Art, som sedermera förvandlades till Modærn Art. Hösten 1981 fick Di Leva skivkontrakt som soloartist hos det nystartade bolaget Adventure och året därpå kom Di Levas debutalbum Marginal Cirkus. Efter en kortare period på bolaget Stranded tog Billy Bolero med sig Di Leva till det nystartade bolaget Papa Records och med albumet På ett fat blev Di Leva rikskändis. Di Leva sa: "Jag vill skapa stor konst i form av enkel musik för den breda publiken". Med låten "Kom till mig", som spelades in med stråkar från Fläskkvartetten och Raj Montana Band, kom Di Leva 1985 för första gången upp på Trackslistan och fick sin första hit. Året därpå släpptes hans tredje album, Pussel.

Vem ska jag tro på släpptes hösten 1987 och blev Di Levas genombrottsalbum. Skivan producerades i skivbolaget Mistlurs källare på Roslagsgatan och medproducent var Kaj Erixon. På skivans första spår, "I morgon", märks nya tonatmosfärer och ljudeffekter där Johan Vävare uppträder med oscillator och klaviaturklanger. Skivan utsågs av Slitz till Årets bästa album och kom dessutom tvåa i Aftonbladets omröstning om Rockbjörnen kategorin Bästa svenska album. Thomas Di Leva är förlovad med komikern och författaren Zinat Pirzadeh.


Hallonblads te

Hallonblad

Hallonblad kan tas som örtte eller i tablettform. Det nämns ofta som ett sätt att sätta igång förlossningen tillsammans med andra metoder. Detta är en myt.

Är det säkert?
Det är mycket viktigt att inte använda hallonblad förrän graviditetens sista två månader eftersom de har en stimulerande inverkan på livmodern.

Fungerar det?
Det finns inga bevis för att hallonblad hjälper till att sätta igång förlossningen. Däremot visar en australiensisk studie att hallonblad påskyndar förlossningens andra stadium och minskar risken för att man ska behöva använda tång.

Hur gör jag?
Om du vill hjälpa livmodern förbereda sig inför förlossningen kan du börja med en kopp örtte om dagen, eller en tablett och gradvis öka dosen till max fyra koppar örtte om dagen eller fyra tabletter. Du kan dricka hallonbladste under förlossningen, utan begränsning. Du kan köpa torkade hallonblad eller tabletter från hälsokostaffärer.Låter kanske inte så positivt.. men jag lyssnar på Malin:

köp hallon te på life, den är jätte bra och sätter i gång en, vet att det funkar på många men inte alla..men man måste dricka det i några dagar..:)

provar och ser :P gott är det i alla fall.. så får se om de händer nå eller om det verkligen är myt.. 

Två inlägg från familjeliv:

♥ Min man köpte tet åt mig sent på onsdagskvällen, då drack jag min första kopp. Var osäker på hur värkarna skulle kännas, men trodde att de startade på natten. Tyvärr gick de över på morgonen, då jag tog en varm dusch. Drack ändå ett par koppar även under torsdagen, sedan startade värkarna igen vid midnatt. Dessa gick inte över så på fredagseftermiddagen åkte vi in till förlossningen, dottern föddes sent den fredagen

Magen drog ihop sig och försvann direkt och jag kände inte att det skulle ha gjort ont när livmodern drog ihop sig, så jag ska minsann satsa på tet nästa gång också


♥ jag drack hallonbladsthe från v. 33 eller nåt sånt. och jag är övertygad om att det hjälpte till i förlossningsarbetet.
första barnet utan te vtnavg, sonen föds efter 41 timmar, 18 timmars effektivt värkarbete med stimulering.avslag i 8 veckor

andra barnet med te 6 timmars värkar, korta men effektiva, sonen föds efter 30 mins på förlossningen. avlag i 2 veckor.

så jag tror på att det hjälpte limodern att jobba effektivt!!


Baby center
Det har en toniserande verkan på livmodern och hjälper, om man tar det dagligen under graviditetens sista 6-8 veckor, till att förbereda livmodermuskulaturen inför förlossningen och kan på så sätt göra det lättare att föda barn.

II en studie som gjordes i Sydney, Australia, gav man 192 förstföderskor antingen en tablett med 1,2 g torkade hallonblad eller placebo två gånger per dag från graviditetsvecka 32. Örtpreparatet visade sig inte ha några skadliga effekter på varken mor eller barn och de som tagit hallonbladstabletterna hade ett kortare utdrivningsstadium under förlossningen och en lägre frekvens av instrumentförlossning (19,3 % jämfört med 30,4 % för placebogruppen.). Men man behöver göra mer forskning för att bekräfta dessa resultat.

Eftersom det har en stimulerande effekt på livmodern, är det mycket viktigt att inte använda hallonblad före graviditetens två sista månader. Börja med en kopp örtté per dag och öka gradvis till max fyra koppar té eller tabletter per dag. Du kan dricka hallonbladsté obehindrat under förlossningen också.

Du kan köpa torkade hallonblad från en välrenommerad försäljare, eller plocka och torka själv. Så här brygger du te på bladen: lägg 25 g torkade hallonblad i en tekanna och häll på 6 dl kokande vatten. Sätt på locket och låt dra i 15 minuter. Om du bara vill göra en kopp, använder du 1 tsk torkad ört till en kopp kokande vatten.

En annan ört som kan användas tillsammans med hallonblad är rapphönsbär, mitchella repens. Den har på samma sätt som hallonblad använts traditionellt för att underlätta förlossningen. Nordamerikanska indiankvinnor brukade ta den under graviditetens sista veckor. Örten har, liksom hallonblad, en toniserande inverkan på livmodern, vilket sägs kunna göra förlossningen lättare och förloppet snabbare. Det finns inga forskningsresultat som bevisar effektiviteten av denna medicinalört.

Du bör tala med en örtterapeut innan du börjar ta denna ört och den bör inte tas alls förrän under graviditetens sista veckor.
Upp till bevis.

 

Vad tror du?

Tror du att hallonblads te kan hjälpa till att sätta igång eller inte?

BlandatHjärtling gick med Erik o Jenny, så ja o Elvis sitter o glor, va snabbt saker blir tråkiga när man inte har nå att göra.. skit tråkigt.. o när man har tråkigt så blir man hungrig.. eller jag i alla fall.. och de kanske inte är det bästa, eller jo, nu borde de kanske vara dags att äta lite... hurm.. vad ska man äta då? hurm.. nåt.. kommer på nåt..

Jag har tråkigt! lek med mig!

Puss & kram
// Mrawen

Olika metoder..

Okej flera än jag är less på detta väntande, Tim sitter och har högläsning om olika "naturmetoder" att få allt att komma igång..

Testat:


Ananas

Ananas innehåller enzymet bromelain som man tror mjukar upp livmoderhalsen och sätter igång förlossningen.

Är det säkert?
Det finns mycket lite forskning. Varje ananas innehåller inte så mycket bromelain, så du måste eventuellt äta så många som sju. Den troligaste följden av att äta så mycket ananas är kraftig diarré.

Fungerar det?
Man debatterar hur bromelain påverkar prostaglandiner, vilka mjukar upp livmoderhalsen inför förlossningen. En del studier pekar mot att bromelain hämmar prostaglandin medan andra säger det motsatta. Oavsett vilket som stämmer så skulle så stora mängder ananas förmodligen stimulera tarmen och på ungefär samma sätt som ricinolja, möjligtvis sätta igång förlossningen på så sätt.

Hur gör jag?
Ananasen måste vara färsk – konservering eller juiceextraktion bryter ner bromelainet.

Egna komentarer:
Blä! äckligt! svider i munnen, läpparna, magen.. uh.. blä.. ingen favorit.. tycker inte ens om annanas!


Promenader

Förklaringen verkar vara att tyngden av barnets huvud mot livmoderhalsen stimulerar utsöndringen av oxytocin, vilket förhoppningsvis sätter igång förlossningen. Att vara upprätt gör i sig att tyngdlagen jobbar i rätt riktning.

Är det säkert?
Ja, men kör inte slut på dig. Förlossningen är ett jättejobb rent fysiskt, så gör inte slut på alla energi redan innan.

Fungerar det?
Än så länge finns det inga bevis. Om bebisen fortfarande inte sjunkit ner i bäckenet tror man att det kan hjälpa barnet att lägga sig i bättre position så att förlossningen kan sätta igång själv lättare.

Hur gör jag?
Det är måhända inte rätt ögonblick att börja med “powerwalking”, särskilt om du inte motionerat under graviditeten. En relativt lugn promenad är förmodligen allt du orkar med.

Egna komentarer:
Ja jo, ganska skönt att röra på sig, så länge man rör sig, sen gör det skit ont när man kommer in och de känns som om ja skulle kunna runda Tierp ganska många gånger innan de skulle börja hända något här.. bli bara kissnödig..


Sex

Man tror att sex som igångsättningsmetod fungerar på tre sätt – själva rörelsen kan möjligtvis stimulera livmodern så att förlossningen sätts igång, sex kan sätta igång utsöndringen av oxytocin, det hormon som orsakar sammandragningarna och sädesvätskan innehåller mycket prostaglandin, som kan göra att livmoderhalsen mjuknar och lättare utplånas under förlossningens öppningsfas.

Är det säkert?
Sex är säkert så länge vattnet inte har gått. Om vattnet har gått, kan sex öka infektionsrisken. Du bör också undvika denna metod om du har lågt liggande moderkaka eller har haft blödningar. Män kan känna sig tvekande inför att ha sex med en bebis så uppenbart på väg, men barnet tar inte skada av det.

Fungerar det?
Den forskning som gjorts är alltför otillräcklig, men det får iallafall tiden att gå fortare!

Hur gör jag?
Så här långt framme är sex lättare sagt än gjort. Försök att ligga som skedar med mannen bakom, eller använd sängen som stöd: magen är inte i vägen om du ligger på rygg vid sidan eller fotändan av sängen med benen böjda och rumpan och fötterna på sängkanten. Mannen kan antingen stå på knä eller fötter framför dig, beroende på sängens höjd. Alternativt så kan du ge din partner oralsex. Man tror att prostaglandiner absorberas mer effektivt via tarmen än vaginan. (Just den biten kanske du vill hålla för dig själv!)

Egna komentarer:
Okej, ja.. visst. trevligt, men man är ju en kossa, en stor fet ko i halmen, så ja.. inte så lätt så att säga..


Morgon bestyr..

varje morgon
Vaknar mellan 7-9 knatar upp, sköljer upp diskvatten, sätter på te vatten, slår på datorn, diskar, lugna favoriter på webbradion, torkar av alla ytor i köket, sopar golvet, fixar teet, dass - kolla efter ränder, torka handfat, torka golvet om de behövs. dricker en klunk te, sopar hallgolvet, plockar, plockar , plockar, en till klunk te, kollar grisen, sätter mig och dricker upp teet. Ser över om golven behöver torkas. Kollar frukost förrådet, bröd? kaffe? socker? mjölk? smör? pålägg? ja ha eller nähä, knatar ner o handlar de som behövs, knatar upp, ställer fram frulle, plockar disken, sätter på mer te, vädrar, tar en macka, hoppas på att hinna se nyheterna, brukar inte hinna göra det. då är de smallville eller Xena, berorende hur mkt klockan är. Kollar face, bloggar, kollar aftonbladet och expressen, väcker Tim (tar ett par försök) äter frulle igen med honom och sen är det dag.


Tänker..♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Längtan

Jag kan inte understryka nog att jag längtar efter mitt barn, min lille son, jag vill bara få hålla honom, höra honom andas, skrika, känna hans lukt, vara med min son.. Det är vad jag verkligen vill, jag vill vakna med honom bredvid mig, jollrandes, jag vill lägga honom och vagga honom till sömns.

Just nu så håller han på och småbökar lite, va Tim som fick igång honom innan han somnade på soffan. Lille korv, kom nu.. Mamma längtar efter dig.

Jag tänkte döda honom..
Nu kan jag inte förstå att jag var på väg att göra abort, vilken ja.. konstig känsla.. Hur kunde jag vara så kall hjärtad att jag ens övervägde att döda honom, min vackra underbara son.. Jag, jag tänkte döda honom. Jag ville avsluta hans chans att leva, jag.. Hur kunde jag? hur vidrig får man vara?

Min son
Jag har inte fått träffa honom än, men jag älskar honom så otroligt mycket, Alvin, min älskade Alvin. Jag är så lycklig över att jag valde att behålla honom, att jag lät honom fortsätta sitt liv. Mitt beslut och mitt ansvar.Visst, det är inte exemplariskt, det är inte Svensson, det är inte enligt standard eller facit, men det betyder väl inte att han inte kan ha en underbar uppväxt?

Pappa

Men vad är det? Han kan få världens vackraste liv ändå, han har rätt att leva ändå, att den biologiska pappan inte finns med i bilden tror jag inte kommer att förstöra Alvins liv, han kommer verkligen inte vara utan en fadersfigur, han har världens underbaraste pappa ändå, den "perfekta" pappan behöver inte vara den biologiska.

Älskad♥
Han har en mamma som älskar honom över allt, han har en morfar och en plast mormor som kommer älska honom, han har en "pappa" som älskar honom, han har en plast farmor som längtar efter honom, han har världens underbaraste blivande gudföräldrar, en låtsas moster som längtar.. Jag kanske inte kan ge honom guld, men jag kan försöka ge honom gröna skogar, och något han inte kommer gå brist på så är det kärlek. Han är älskad, efterlängtad.


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Alvins lilla önskelista

♥ Skallror
♥ Leksaker
♥ Lekmatta
♥ "Ludde" matta från IKEA
♥ Termometer
♥ Blöjhink
♥ Pressentkort på Barnenshus, babyland och liknande
♥ Sängkläder (tror inte att en uppsättning räcker så länge :p)
♥ Vantar
♥ Bebis filtar
Snutte filt
Leksaks förvaring
♥ Blöjor
♥ Baby olja
♥ Spjälskydd
♥ Barn tallrikar o så
♥ Strumpor♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Ska ta o få Tim o lägga sig i sängen, kan ju inte sova på soffan.. går ju inte.. ^^

Sova, nätter är ett större problem än någonsinn! jag får inte ligga ner, kan inte ligga på mage, inte på rygg och inte på höger sida, men inte mer än 10 min på vänster, så ja får ligga o rulla hela tiden. Men de är så tungt att man knappt blir utvilad någon gång.. trött på de här nu..♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥God natt, nu ger jag upp för ikväll..
Puss & Kram
//Mrawen, blivande mamma.


Världens fulaste navel.. ja.. verkligen.. och de blir ju bara värre..


Jag tyckte att ja va tjock............... dumma dumma kossa.........


Inte direkt mager.. med den magen..Vadå att magen har ramlat ner.. nej.. de är bara en illusion.. eh.... fetto värre... magen ramlar mer o mer hela tiden.. nu kan ja inte sitta med benen ihop för att de e en mage i vägen.. snyggvä värre.. nej kanske inte.. men ja.. vad ska man göra när han vägrar att komma ut..

Less..

Börjar kännas som ett skämt nu
så trött på de här nu, vill inte vara med längre, det händer saker, men de händer inte, allt är bara illusioner.. slumpvisa smärtor  och random konstiga symtom. Känner min kropp? nej tydligen inte, flyttade in i den här för fyra veckor sen.. ingen aning om hur den fungerar, den är ju olika hela tiden, inte lätt att förstå sig på den, men allt är bara random, kommer inte bli nån Alvin, de är bara en dröm, sägs att de ska vara en liten där inne, men ja är bara fet.. jätte fet och väger 65,5kg.. Inte konstigt att man blir fet om man får nojja på cheesecake, sourcream and oinion, chocklad, lakritks, philadelpia ost, cola och jätte räkor med bambuskott.. Då är de ju inte konstigt att ja har blitt fet.. och när man blir fet så växer tuttarna.. de hör till och de är säkert en infektion eller nåt som gör att de ibland rinner ur dom.. inget konstigt..

Att jag är trött har direkt med järnbristen att göra, inget, inget annat. och att jag är kissnödig hela hela tiden är ju direkt urinvägsinfektionen, att det trycker på urinblåsan är en illusion.. Att jag mår illa hela tiden de har ju med vad ja äter att göra säkert.. Att jag är ledsen, seg, arg, led osv har bara med höstdepp att göra, inga hormoner.. ja har väl inte mer hormoner än någon annan? jag är ju bara tjock.. fet.. gigantisk.. jävligt kul att behöva lyfta upp magen och lägga den på låren när de är dags för dassbesök. Att man blir anfådd, osmidig, svårt att böja sig, får ont i ryggen - hallå.. ja .. jag är tjock.. inte konstigt.. Bäcken smärtor? har säkert med den uteblivna mensen att göra..

Att man vill göra fint och fixa o dona är väl inte så konstigt när man är nyflyttad.. eller hur? att de har hamnat en massa barnsaker här är för att jag är skitzofren, är ju också därför jag garvar o grinar om vart annat.. finnar o andra ovanligare hudåkommor är väl för chokladen, barnlängtan är en illusion. att det rör sig i magen och slår är en gigantisk tarmmask eller nåt.. jävla nojjor.. snacka om att vara hypokondriker..

 

Nej men allvarligt talat

Jag är sjukt trött på det här nu, varje tecken jag får slås tillbaka av folk, ja nej men ni har rätt, jag känner inte min kropp, jag fattar inte vad ändringarna betyder jag är ju en korkad förstföderska som inte har koll på något.. det är sant, otrevligt sant. för mig så känns det som om kroppen gör sig klar för en förlossning, både psykiskt och fysisk, men alla "bevis" jag får på att det är påväg bakslås bara.. Att proppen gått behöver inte betyda något, den kan återbildas ändå, att jag "sipprar" eller små droppar eller så är ju antigen rikliga flytningar eller så är det lite vatten, men det återbildas ju ändå var 3:de timme.. så..

Vad jag kallar det spelar väl ingen roll..

Att jag levt med något som jag namnsätter som sammandragningar, att jag haft något som jag namnsätter som förvärkar i 2 dygn, att jag haft något helt helt annat som jag benämner som värkar, som tydligen då är förvärkar, då har jag fått något jävligt fel här.. då vet jag inte vad något är och känner ingen skillnad för då har ja haft sammandragningar i 2 dagar och haft någon konstig åkomma hela resten av graviditeten..

Smärta

Att något får mig att tappa andan, får mig att gråta, får mig att vika mig, behöver inte vara smärta.. smärta har fått en helt ny betydelse efter dom här månaderna, jag har haft så ont, så jävla ont och levt med smärta, tills jag inte orkar längre, smärta är inte något underligt eller ovanligt längre, fäller man en tår, stönar till, viker sig eller ramlar ihop, jag hade sagt att det var smärta förr.. nu är det bara en känsla.. men något som är lika vanligt som att äta o skita..

Nu är jag bara allmänt jävla less.. om det nu är flera veckor kvar så hoppar ja framför tåget eller springer ett jävla maraton eller nåt.. varje minut är en rak höger, varje timme är en ny blåtira, varje dag är ett helvete..


Bebis... nähä..

Idag trodde ja att de skulle bli bebis..
morr... blä.. dan började väl lugnt.. jävligt trött men ja.. kanske inte så konstigt efter gårdagen kanske.. men men tänkte jag.. så kom jenny o erik o oliver o love över o hälsade på, mys värre.. sen så började de bli konstigt, ont fast inte ont, mens värk typ.. ja menar mens värk gör inte "ont" de är ju inte "smärtsamt" utan de e molnande lixom.. ja men så i alla fall, som började från båda magsidorna ner, och möts vid musen, sen gick det som en cirkel i bäcknet och klingade av i ryggsidan lixom.. skit dåligt förklarat men.. ja .. inte så lätt .. de gick inte över efter smärtstillande preparat eller varmt bad eller att sova, så de va ju värkar.. men så klart så klingade dom av... bajs..

blir aldrig bebis här.. vill.. nu.. less.. trött.. vill bara få ut honom.. vill få hålla om mitt barn..

Nu tror jag inte att de blir bebis idag..
Som de är just nu så molar det i bäcknet, inga tydliga vågor eller så utan ihållande.. kanske blir de bebis snart.. ja menar.. proppen har gått, han ligger rätt, han är fixerad, har haft förvärkar i 2 dagar o en dag med "riktiga" värkar, extrem trötthet idag, alvin har varit lugn i 3 dagar nu, otroligt lugn för att vara han, jag är kissnödig hela hela tiden, tuttarna kliar och värker.. borde inte vara långt kvar..

Alvin kommer nog göra sig bättre där ^^ men sött hjärtat

 

Jag


Dig


Shopping värre!

Oj oj va till Ikea igår och shoppade, man ska väl handla för möbelbidraget eller hur?

 

plafonder till Hallen 2st

grodäta set till Alvin (blåa)

2 Packen vita gardiner till vardagsrummet

2 packen svarta gardiner till vardagsrummet

lampor

bebis kudde

bebis täcke

kassar

gosedjursmarsvin till Alvin

Alvin filtar, 3 ljusblåa och 1 "park" vit med röda djur

Kanin handduk

Tandborstmugg

Överkast till soffan

1 packe röda gardiner till sovrummet

Badrums mattor

Grytvante o lappar

Dörrmatta

Diskställ

dasspappersrulls hållare

gardiner till sänghimelen

stolsdynor

badbalja

lustmaddrass till skötbord

skötbord

kastrull

köksredskap


Morn världen ^^

Hade lite tråkigt igår när Tim va hos Jenny och Erik... Tim vart arg och stampade jätte mycket med foten när han kom hem och så försökte han se sur ut o så bakade han kakor.

Den där jävla Tv:n väger as!! OMG! Men det gick ^^ hihih

Istället för säng så blir de soffa där sen, underbara pappa och Yvonne!
Blir den härNu blir de frukost ^^
Mums!

Har Tims syster här osså, se vad man kan ragga hem från Brorsans :P hehe

Varning! Jag är en farlig hormon!

GAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Skitzo 150! älskar / hatar, njuta / äcklas, hungrig / illamående, trött / speedad, UTTRÅKAD!! Ledsen... Arg.. skamsen.. ta på mig!! rör mig inte!! låt mig vara! lämna mig inte själv!! Sluta! ge fan! men hallå.. hjälp mig!!

stackars min omgivning, stackars Tim.. men jag måste verkligen ha uppmärksamhet!! massor jag kriverar!!

HJÄLP MIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rapport 10/9-09 08.48

Däckade av i natt, vart så trött av Alvins totala kaos. Man är så less på att man inte vet vad som är vad.. facit tack!

Idag så är det Aurora, förlossnings skräcks grejen, ska se om man kan ta sjukresa dit, är inte ett dugg sugen att sätta mig på ett tåg som det är nu, men man borde ju kunna ta sjukresa eller så jue.. har ju kallelsen ligger till akademiska o så.. Fan ja har ingen kallelse!! de är ju en ny tid, då bokar man ju den direkt lixom... skit.. undrar om man kan ringa till aurora och be dom o fixa sjukresa, jag vet inte hur ja ska lösa det annars.. då får de nog vara helt.. har ingen lust i världen att åka tåg nu.. inte en chans. Inte efter dom senaste omtumlande dagarna. Okej kan ringa först 9.30.. hurm.. hungrig.. frukost kanske? te.. ah.. bra idé...

just nu så är läget lugnt, konstig i kroppen bara.. de är något som inte är som de brukar men ja kan inte sätta tassen på det..

♥ // Mrawen

Lite svar på kommentarer


Kommentar Tid
Anonym om Hur ska det gå till?:
Dags för bebis strax då
♥ Ja jo de verkar så, om jag inte är hypokondrisk
10 September, 06:57
Emma om Onsdag, igen.. :p:
PS. Du är skapad för att föda barn, så det kommer säkert att gå galant! :)
Ja jo.. människan, kvinnan, honan, men lille jag? uh! Jo du har ju rätt så, men ja tror att det hör till att man tvekar på sig själv.
09 September, 23:11
Emma om Onsdag, igen.. :p:
Jag kan garantera att du inte kommer reflektera över det om barnmorskan säger: "Nu ska jag lägga ett litet klipp." Du kommer ha så mycket annat att tänka och koncentrera dig på. ;)
Det känns bara som en fruktansvärd panik sak, uh! ryser bara jag tänker på det! antagligen så kommer man inte vara klar i huvudet för att fatta det då, men nu i förhand så är det något av det läbbigaste som skulle kunna hända. Hoppas det är som du säger du har ju en erfarenhet som jag inte har när det kommer till det här :P
09 September, 23:09
Anonym om Vardagsrummet!!!:
Snyggt. Men varför ser väggen så konstig ut på mittenbilden, vid våden vid ljusen? Beror det på bilden, att väggen är konstig eller luft under tapeten?
Alltså, jag har inte sveriges bästa eller nyaste kamera, den fångar ljus skit dåligt så det är för dennes skull. Har synat tapeterna, men inte hittat bubblor eller dylikt.
09 September, 12:25
Jenny om Vardagsrummet!!!:
Riktigt snyggt =)
Tackar tackar ^^vi vet :P haha ^^
09 September, 12:03
Erik om Vardagsrummet!!!:
Nice nice =) Riktigt fint
Tackar tackar ^^
09 September, 10:17
Yvonne om Vardagsrummet!!!:
Jaaaaa! Härligt!
Tackar tackar ^^
09 September, 10:15

Hur ska det gå till?

Vad händer?
Nu vet jag knappt vart jag ska ta vägen längre!! Så här är det: Alvin är en stor pojke, han väger som en nyfödd borde göra i sina veckor typ (generaliserar), hormonerna har ändrats totalt under de senaste två veckorna, aptiten, kissnödigheten, ontet i kroppen och så, allt ändras och får en helt annan karaktär eller vad man ska säga.. i går så gick jag på dass (som vilken dag som helst) och så kommer det en slemmbobba mega, inte blodig och så, utan mer som.... ja navelsträngen på ett ägg, fast mkt större och mer studsboll variant.. typ.. svårt att förklara, men långt ifrån en vanlig flytning....

I natt..
..så mådde jag fruktansvärt, hade ont i hela magen, vände o vred sig totalt både organen, maten och alvin.. gjorde skit ont och va sjukt obehagligt, idag så ligger han med huvudet neråt, de gjorde han inte i går så de va antagligen de han pysslade med..

Idag..
..har det varit rastlöst, illamående, konstigt.. jätte konstigt.. och nu i ja.. ett par timmar har han sparkat nå så grönjävligt! fy fan! så här har han inte sparkat sen han va 24 veckor typ, helt fruktansvärt, och nu är man ju lite större och starkare så magen tänjs efter fötterna på honom, ja man ser nästan konturen efter fötterna, lägger man handen på så känner man tårna ibland.. sjukt läbbigt.

Antagligen så håller han väl på o fixerar sig..

Så om jag förstått de här rätt så:

har proppen gått, alvin ligger i "rätt" läge och håller på och fixerar sig, altså så är det bebis om senast 3 veckor, antagligen tidigare.. mkt tidigare.. väntar mer eller mindre bara på att det ska bli värkar eller att vattnet går. Eller ja, vi väntar ska jag väl säga, de är fler än jag som sitter på spänn, Tim, Sandra, Jenny, Erik, Yvonne, Pappa..

Rädd
Just nu så är ja mest rädd för att ja typ ska pissa på mig o tro att de va vattnet (är sjukt pissnödig hela tiden), eller att det är så att man småläcker lite, man går ju på dass var 20 min typ.. så.. vet inte.. fan ja vill ha facit!! jag vill veta vad som händer!!! skit läbbigt! kommer det bli bebis snart eller har jag otroligt fel?

Är jag hypokondrisk eller känner jag min kropp??

Jag vill veta!!

Aj helvete!!
nu drog han igång igen, varit lugn i kanske 10 min! AJ SOM FAN!! sparkar på urinblåsan så man tror att man ska pissa på sig, trycker på tarmen så de känns som om man ska skita på sig, trycker på lugnorna så att man knappt kan andas, petar neråt så att de känns som om han är påväg att ramla ur musen, trycker på magsäcken så man rapar ofrivilligt hela tiden..

Mitt inne i en spark
Det som bukar upp där på sidan är en fot.. på höger sida under tutten lixom..

Vardagsrummet!!!

Så jävla bra de vart! Älskar en massa!!

Va så sjukt äckligt och inrökt och snuskigt innan, nu.. ah... underbart!!
Vecka 35.

Vecka 35

Kroppen:
Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

 

Hade en skit hemsk natt, fick bara panik i hela kroppen och ja nej de va hemskt, därav dom "snygga" rivmärkena.


AJ

aj som fan! Sätta sig för att äta med älskling som lagat mat, jätte mums, tar första tuggan och det knakar till i hela käken! tanden gick i 2 eller 3 delar o lagningen sprack.. aj som f*n!!

Godmorgon världen!

Snart är det bebis
Skönt som tok att man inte blir väckt på mornarna längre, han är så stor och klumpig nu så de är väl inte lika lätt att köra karatekid styla längre. Tror att min lille nisse håller på och vända på sig, känns så, hoppas så... man börjar bli lite smyg nervös att han fortfarande ligger med rumpestumen neråt när vi kommer in i vecka 35 i morgon.. Inte långt kvar nu!! hihihi!! snart är det bebis banne mig ;P 43 dagar... Sen så är jag mamma, Åsa, Mrawen, "den där lilla saken", rövve, lilla stora syster, pygmén blir mamma.. hurm.. känns lite konstigt, att få ett perspektiv flyttat på livstid mer eller mindre, hittils har ju livet varit om mig, me me me mee.. Men snart så finns det en viktigare person att tänka på och sätta i första hand, alltid.

Men om ni bara visste hur jag längtar.. till att få hålla om mitt barn, min Alvin Gervasius.

Allergisk?
Renoveringen är ju i full gas här hemma, och det är damm ta mig f*n överallt, allt blir grått. Försökte städa igår, torkade badrummsgolvet 3 gånger, men det är tassar överallt. Har fått blåsor över kroppen, framförallt händerna, låren, lite på magen, lite i ansiktet, armarna, skit jobbigt. Små var blåsor, som kliar som as! har fått 7 nya sen igår på bara höger handen. Gurgel!!! kliar kliar kliar kliar!! blir galen!

Nej men knata ner och köpa tidningen, ta en slö frulle och väckta Tim om en halvtimme eller så.. de låter som en plan det.Puss o kram!

Webbtest!

Webbtest på expressens husdjurssida

Du fick 8 rätt av 10 möjliga

Wow, du är ju smådjursexpert! Mycket väl godkänt.

Vad fick du?

Testa här!


Djurnytt idag.

TURKATT. När Brownie kom hem hade han en 33 centimeter lång pil rakt genom huvudet. Foto: Splash News

Katten Brownie fick pil i huvudet - överlevde

Katten också! Brownie, 4, kom hem med en pil i pannan - men verkade ändå helt oberörd.
Ägaren Dillon Eads, 83, i Bloomington, Indiana, USA, trodde inte sina ögon:
- Jag blev bara så ledsen.
Den 33 centimeter långa pilen hade gått in ovanför kattens högra öga och ut nära det vänstra örat, men utan att gå in i hjärnan.

Av infektionen i såren att döma hade Brownie gått runt med pilen på huvudet i minst tre dagar.
En belöning på motsvarande 10 000 kronor har nu utlysts till den som kan lämna uppgifter som gör att den som har skjutit pilen kan ställas till svars för dådet.


En av pudlarna har förvandlats till höna. Foto: Ren Netherland/Barcroft Media

Pudlarna tävlar - i förvandlingskonst

Är det en snigel? En buffel? En kamel?
Nej, det bara ett gäng pudlar - som har förvandlats till konst.
I BloggosfärenGlöm det traditionella sättet att trimma pudlar - med fluffiga öron och pälsbollar på ben och svans. I USA tävlar pudelägare som att förvandla sina hundar på betydligt mer fantasifulla sätt.

Fotografen Ron Netherland har åkt runt och fotograferat dem.
- När hundarna kommer in på arenan för att visas upp har man inte den blekaste aning om vad de kommer att ha förvandlats till, säger Ron Netherland till Daily Mail.

Uppmärksamhet

Det kan vara allt från pandor, till tuppar med röd kam, och kameler med puckel och allt. Här finns sniglar med rosa skal, bufflar och amerikanska fotbollsspelare.
Det är oklart vad pudlarna själva tycker om att bli friserade och utstyrda, och måhända ser de inte helt nöjda ut på bilderna, men enligt fotografen verkar de gilla det.
- Jag tror att uppmärksamheten de får under hela tävlingen är kul för dem.


När slutade hunden vara hund?

Problemtand...

Uh! vill inte riktigt ha ont i tanden, för ja tycker inte om tandläkare och ja får inte ta värktabletter, alvedon räknas inte, de hjälper ju inte mot nåt.. Ja har en problemtand, en problemtand som hittils har orsakat:

 • Två tandläkarbesök,
 • En rotfyllning,
 • 3 penecilin kurer,
 • Många många dagar ont,
 • En sjukskrivnings dag från jobbet,
 • Ett akut besök hos doktor,
 • En lagning,
 • Flertalet sömnlösa nätter,
 • Gett anledning att ta över 5 olika typer av smärtstillande preparat,

.....och nu så har den börjat igen.. efter ett halvårs lugn o ro.. för ja.. nu har den spruckit med.. tack för den passningen.. bajs tand..


Damm!!

va ska man göra idag då? Sitter o väntar på att Jenny o Erik ska komma hem.. dom åkte till Furuvik o har en mys dag idag. Sugen på något, men vet inte vad.. kanske kommer på det snart.. funderar på att gå ner till affären o undersöka.. Åh de är damm överallt hemma!! blir lite smyg galen.. o Tim.. underbara.. men att damma ur en dammsugare i köket.. tack tack.. *host host*... muff.......

Aja.. de blir nog bra..

Kärleksfull idag! ♥

Bara älskar hela världen idag! Nu känns allt underbart! så glad, lycklig! jag är lycklig.. underbara människor..

Älskar min extra familj, Jenny, Erik, Love och Olver, älskar min "riktiga" familj, pappa, Yvonne, Martin, Mamma och Camilla. Älskar min stora lilla syster Sandra, Min älskade pojkvän Tim, Min ofödde son Alvin, Min gris Elvis.. Alla mina underbara! Idag kan inget bli fel, idag kan inget komma ivägen för mig, för jag är lycklig!


♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥-♥


Har Oliver på besök

Har Oliver på besök ^^. Söt unge! en av mina tre ögonstenar, tillsamans med Love och Martin. Underbara ungar ^^ hihih..

♥ Min älskade bror / gudson ♥

Åh saknar Martin.. Yvonne (plast mamma) skrev ett mail om att Martin tänker på mig: 

"Vet du att Martin pratar om dig hela tiden?
I går satt vi och tittade på Gomorron Sverige när de recenserade biofilmer. De pratade om den där filmen med Marsvinen och visade några filmklipp. "Titta Elvis!" sa jag. Så var filmklippet slut men då blev Martin jättearg och slog näven i Görans dator som låg på bordet och skrek "Mera Åsa!"

På eftermiddagen slog jag till och köpte mig en traktor på FarmVille. När Martin såg traktorn sa han "Åsa köra traktor"."

Åh busunge! att det inte va närmre mellan Tierp och Stockholm!


Ont, rädd, ängslig..

Ont..

Trött på att ha ont, men nu är det ett annat slags ont i alla fall.. gör ont, spänner och trycker och drar i hela "bäckenbotten" eller vad man ska säga, sliter i höfterna, trycker övermagen, kliar, pressar. Alvin är rabbiat och går loss 150 hela tiden och har börjat sparkas igen, de har han inte gjort på nästan en månad.

Ryggen skriker, mår illa "spy illa" lixom, utmattad, orkar ingenting.. Ser bara allt som måste göras men kan inte, rår inte, kan inte.. blir galen på mig själv, det är såååå mycket som jag vill så mycket som jag måste, så mycket som jag borde.. men ja orkar bara inte, snacka om att känna sig värdelös. Självförtroendet är i botten nu, och modet börjar verkligen svika.. hur i hela h*l*te ska de här gå till? shit.. Om ja grinar som en liten bebis nu.. hur ska ja då klara av en förlossning? OMG!! skit rädd på ren svenska..

Tim är rädd, så fort man ropar på honom eller så så hör man hur han tar satts och springer, lille vännen.. de är inte persika än (från ice age 3).. Men tänk om de sätter igång? hur vet ja att de gjort de? ja har inte gått mer än en gång på förlossningsrädsla grejjen, har inte gått föräldrakursen.. hur ska de här gå?

Får man gräva ner sig i ett hål ett tag när man är rädd? Bara ett tag, tills allt läskigt är borta...
Onsdag, igen.. :p

Ja enligt min barnmorska så knatar jag vidare in i nästa vecka idag, altså;

Vecka 34


Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.De där med röster...
har han ju reagerat på jätte länge! för vissa är han jätte blyg och andra söker han sig till, ganska roligt de där, mig kommer han ju inte ifrån, de har vi ju insett. Men hur han är med andra, som med Tim; i början så slutade han sparkas ganska direkt när Tim la handen på magen, nu börjar han sparkas när Tim pratar och klappar, ofta i alla fall. Lite oroande kanske att han inte vänt sig än, men de får vi hoppas på att han gör här snart.

Snart är det bebis
Kan man tänka sig? ... nej.. en surrealistisk verklighet.. De är lite för många vanlijbullar, och en gigantisk magmask.. eller inte.. man kanske ska försöka att förlika sig med tanken om att det faktiskt är ett barn där inne, mitt barn.. konstigt, skrämmande, vackert, mysigt, spännande, läskigt..

Förlossningsrädsla
Tidigare så har jag inte varit förlossningsrädd, men nu så börjar man känna av paniken lite grand, han ska ut också, man har sett steg 1: gravid - bebis i magen, steg 2: bebis ute. Men nu har man börjat inse att de kommer vara ett utdrivnings skede där mellan också.. uh.. aj.. läskigt.. känner mig ganska så rädd och ängslig, för mycket, mycket mer än vad ja trodde att jag skulle vara rädd för.

Tänk om..
man måste klippas?
om ja förlorar en jätte massa med blod?
om jag inte kan klara av smärtan?
om jag får panik?
om jag börjar spy?
om något händer Alvin?
om han inte är frisk?
om jag går sönder?
om det skulle bli akut kejsarsnitt?
om det blir mycket tidigare än beräknt?
om vi går över tiden?
om jag förnekar honom?
om amningen inte fungerar?
om pappa inte hinner eller kan komma och klippa navelsträngen?..
OSV.......

hurm.. kommer hinna bli galen innan han kommer..
Tröttis idag värre...

Jätte trött idag, fattar inte. Sitter och lyssnar på älsklingen som spelar gitarr, glor på tv o kikar runt här.. Idag så vart vardagsrummet urröjt för renoverings start ^-^. åh.. de lär något som man verkligen längtar till att få komma in i.. ^-^. Nej men nu håller ja på o somna..

puss o kramen!


saknar bebisen..
(han får bo kvar hos mamma nu tills renoveringen är klar.. inte så bra med damm o så för marsvins lungor)

RSS 2.0