Advent fint ^^ Kärlek!Jag & Alvin


Hittade en gammal bild på mig när jag va liten.. lite lik sonen min eller ?
haha!

Magen nu 6v. efter Alvins födelse


Omotiverad

Känner mig allmänt imotiverad, till att blogga, att sitta på facebook, läsa bloggar (sitta vid datorn i allmänhet), känner mig omotiverad till att laga mat, omotiverad till att äta, helt allmänt lite off. jag är understimulerad tror jag, ganska mycket, skulle vilja köpa in en bunt med dukar och ny målarfärg så man kan sätta igång och måla lite mer seriöst. Men vem säger att intresset kommer hållas uppe?
Jag älskar min bebis ^^

http://api.ning.com/files/lfnKMoxHmBEyvj15CWZho4KB8KvSB1nGnOLZRGQTVRZXK*aR4BPbpoKY69QNNjzg-05wpj*qaJLuUwMLSCUsPhGuvcwUXaa6/StewieGriffin.jpg
Men man kan se vissa likheter mellan Alvin och Stewie.. hurm..Morgon passet som vanligt :P

Igår
Va till Uppsala igår och träffade folket, så jävla roligt! Märks att man har varit "borta" ett tag. Har ju inte varit runt speciellt mycket eftersom att man inte riktigt har fått in rutin på lillemannen.

Sötaste barnet?
Jag tror att alla tycker att deras barn är dom sötaste på jorden och antagligen så är det meningen att vi ska känna så (för att vilja ta hand om dem, instingtivt), men när folk (sandra) börjar gråta av att titta på honom (lyckotårar), när folk stannar till och "fastar" i vagnen och det ter sig omöjligt att komma ifrån, när jag knappt hinner se honom när vi är borta, när folk stannar i tågkön och brister ut "Åh!! Vilket otroligt sött barn! Jag har aldrig sett något så sött!" (hände igår). Jag måste säga att det är klart att man blir en meter till säkert, så stolt man blir :). Känns som om man står och hoppar och fnittrar "ja, hihih, han är min lilla son, hihih, ja visst e han söt, hhiihhihi" när man ler till komplimangerna. Han är min lilla stora stolthet här i livet ♥.

Alvin - Kolik?
Tim kom och väckte mig med en skrikande Alvin halv fem. Tim va helt slut, tydligen hade Alvin skrikit sig genom precis hela natten, stackars pojkarna! Så de va bara upp och klä på sig och gå ut och gå med lillevännen, han somnade ganska snabbt ute, så vi knatade till mamma så fick jag lite kaffe innan vi följde med henne till tåget. Nu ligger Alvin i overallen, i vagnen, i lillrummet med vid öppet fönster och sover, ingen idé att börja på att klä av och böka när han lyckats somna tycker jag.

Så jobbigt vi vet inte riktigt varför han skriker som han gör, vi har pratat med BVC och hon föreslog att vi skulle prova med några droppar (av något jag inte kommer ihåg namnet på) innan varje mål och se om han blir lugnare. Jag lider med honom, men inget hjälper, när man gjort allt man kan, så kan man inte mer, tror att man måste inse det någonstanns, även om det är sjukt svårt! Finns inget värre än när ens barn skriker, helt tröstlöst!


Nej ja ska försöka sova lite jag med nu när han gör det.

Puss & Kram
Mamma Mrawen

Morn

Har man haft morgonpasset med Alvin då, lille bebisen :P Han ligger brevid mig och sover i sin "griskånk" fattar inte hur skön den kan vara, men ja, det fungerar och jag är nöjd. Ganska enkelt att ställa den där man är så man slipper springa när han vaknar. Fattar inte varför men nu mera vägrar han totalt att sova i sin vagga, han dissar totalt, bara grinar när han hamnar där och lägger man honom sovandes så vaknar han och skriker efter ca 10 min. Han tycker inte om den längre, soffan, griskånken, våran (120) säng eller vagnen går bra.

Tänkte ta en bild och lägga upp men min kamera har på något sett försvunnit från lägenhetens yta.. hurm.. hittar nog på den senare.

Ah nej nu ska vi klä på oss och Alvin ska äta igen, så är de möte och sen promenad. Mina extra kilon ska jävlarémig bort (-2kg på en o en halv vecka sist jag kollade). Jag vill komma ner till 55kg, det är mitt mål 8 kg kvar till det, de ska nog gå ^^..

Puss puss
Mamma Mrawen

Mät & Väg : )

Va på mät och väg idag ^^ jag har en tjockis till bebis :P

Födselvikt: 3300 g
Dagens vikt: 5200 g
Gått upp: 1900 g

Födsellängd: 47 cm
Dagens längd: 55 cm
Växt: 8 cm

Åh! Bebis jul i år!!!!

Lindex Shop Online - Body Lindex Shop Online - Pepparkaksdräkt Lindex Shop Online - TomtedräktLindex Shop Online - Body
Söööööööta!! Vill ha! ah!

Lite bilder bara ^^Mina Älsklingar ^^

^^

Hittade en lista på Sophiehs blogg kunde inte låta bli att kolla ^^

Magens form

Pojke: Toppig, utstående mage som inte syns bakifrån.
Flicka: Utbredd mage som sätter sig även på sidorna.

Pigmentrand på magen
Pojke: Lång tydlig rand
Flicka: Ingen rand


Babyns hjärtfrekvens
Pojke: Hjärtfrekvens under 140 slag/min.

Flicka: Hjärtfrekvensöver 140 slag/min.

Mammans skönhet under graviditeten
Pojke: Bibehållen skönhet (har aldrig haft en sån underbar hy och fint hår som när jag va gravid)

Flicka: Flickan tar sin mammas skönhet under graviditeten.


Halsbränna
Pojke: Mycket ♥
Flicka: Lite eller ingen

Babyn hickar
Pojke: Lite eller inte
Flicka: Mycket ♥

Babyn sparkar
Pojke: Mycket ♥
Flicka: Lite mindre

Var i magen babyn ligger
Pojke: Babyn ligger högt

Flicka: Babyn ligger lågt

Blödande tandkött
Pojke: Mindre blödande

Flicka: Mycket blödande

Utputande navel
Pojke: Senare under graviditeten

Flicka: Tidigt i graviditeten

Babyn sparkar på
Pojke: Höger sida

Flicka: Vänster sida

Mamman illamående
Pojke: Inte alls eller lite

Flicka: Mycket

Samlag under befruktningsmånaden
Pojke: Ofta
Flicka: Mera sällan


Mammans vårtgårdar är
Pojke: Starkt avgränsade

Flicka: Mer suddiga

Håret på mammans ben
Pojke: Snabbare växande
Flicka: Normalt växande


Mamman sugen på
Pojke: Choklad och lakrits

Flicka: Frukt och syrligt

Samlag i samband med befruktningen
Pojke: På ägglossningsdagen ?
Flicka: 3-4 dagar innan ägglossning
?

12/17 på att det skulle bli en pojke, så ah.. stämmer väl rätt bra då (för mig i alla fall)


Dagen idag, eller ja igår :P

Varit på Western tävling med Peppe (Lotta) va riktigt mys i say. Fick lära mig en mysko sak om Western som ridsport. Man får rida med hjälm eller hatt (som jag fattade det så är det krav på hjälm under 16 men hatt över, typ) i högre klasser får man avdrag 5 sek om man tappar hatten, vilket gör att om man tappar den så är det bara fullt ös medvetslös resten av banan, för att ha en chans till en okej tid, snacka osäkert lixom. Peppe summerade med att innom Western så anses man inte vara en lika bra ryttare om man inte kan rida utan hjälm, för att man ska kunna sin häst till 200% - rent "logisk" så ska man inte åka av altså. . . Ja så här blir det när det är sporter som startade bland karlar. . . . *phust*

http://www.stadium.se/is-bin/intershop.static/WFS/Stadium-SwedenB2C-Site/Stadium-SwedenB2C/sv_SE/stadium/images/Traning/Sporter/2008/080111_western_mellan.jpgSitter och kikar på Youtube-klipp (så här kvart i 3 på morgonen)

Kunde inte hålla mig när jag såg det här klippet. . Och jag tyckte att jag hade komplicerad släkt. .Ps. Jag satt upp och red för första gången på ett år idag! :)

Puss & Kram
Mamma Mrawen

Min bebis sitter själv! (ett litet tag i alla fall :)


Lilla jag satt själv på en barnstol för första gången igår! Ah.. när man är en månad så är det okej att luta sig :P (satt kanske 30 sek, sen tog jag upp honom) men ändå, jätte duktig pojke. Han är så sjukt stark! Fattar inte. Mammas starka lilla bebis, ah så e de!

En annan tror att det har försvunnit lite skit runt magområdet, känns så i alla fall. Det känns som att det kanske inte är så svårt att komma tillbaka till att ha en "smal mage" men det kommer ju alltid att vara slappt över, ju mindre man blir ju hängigare lär påsen bli.. Hurm.. kanske att inse att det inte är som på Tv där alla kändis mammor har magar som är platta och skrickfria och "fasta"..

Har ingen våg hemma men ska ta och passa på att väga mig nästa gång Alvin ska vägas så får man se om det syns lite där också kanske. (man kanske är under 60 sträcket i alla fall :P). Lilla jag hade en gravid maxvikt på 74kg, det var tungt för att vara 1.54cm lång. Första invägningen på BVC vägde jag 57kg, då hade jag redan hunnit komma upp några kilo eftersom att jag skrevs in i vecka 15 eller så.. men jag räknar därifrån för att jag inte vet exakt vart ja började.

Så..
Startvikt: 57kg
maxvikt: 74kg
En månad efter förlossningen: 64kg

Det var allt för nu ska försöka få i mig min sjukt äckliga gröt och göra mig i ordning för att åka om en timme.

Puss & Kram
Mamma MrawenMorn morn

Efter gårdagen konstaterade vi att jag verkligen inte kan ta natten, urk, inte min tid på dygnet. De är okej att gå upp mellan 4 & 6 på morgonen bara för att slippa just där mellan 1-4. Nu som vanliga mornar ligger han tyst och lugn i "griskonken" och har det bra. Nu är han verkligen en mamma bebis! hihi ^^ så här tycker mamma om att ha sin lille älskade.

Urk får "svimmningar" i magen, känns, hrm.. konstigt att försöka förklara, men de är som om man tappar ballansen i magen lixom, det kommer och går precis hela tiden, as drygt. Sen är de drygt att vara hungrig men inte ha någon aptit.

Åh va skönt det är att vara uppe på mitt pass! åh! skönt att komma upp :P jag är väl som ganska många andra, jag föredrar att få städa i lugn och ro för mig själv, så man slipper ha någon i vägen :P. Så då kan man passa på på mornarna. Jag kan verkligen inte förstå hur en lägenhet kan gro igen som den här kan! helt otroligt! fattar inte va grejen är. Vi är två vuxna och en bebis det borde inte vara så svårt men de är det. Känns som en kapplöpning med tvätt, städ, disk och plock.

Ah nej sätter man aldrig igång så blir det aldrig klart! (Ifs så blir det aldrig klart ändå, finns alltid, alltid mer att göra)

Son & Mor
=
Alltid

Puss & Kram

Mamma MrawenVad är en "bra mamma"?

Hur är man en bra mamma? vad är en bra mamma? När kan man bli en bra mamma? Finns det några kriterier för hur man ska vara?

Att vara i en mamma roll är något helt annat än allt annat skulle jag vilja påstå. Så mysigt, underbart, sådan kopiös lycka men också en sån utmärjlad trötthet, känslan av att inte räcka till, frågor som snurrar. Jag har aldrig varit så lycklig, genuint lycklig som jag är nu, med min son, min pojkvän, marsvinen, lägenheten. Jag är lycklig på riktigt, så är det. Men jag är så trött och slut, på ett sätt jag aldrig upplevt förut. Jag vill vara den bästa mamma Alvin kan ha, men hur gör man för att bli en "bra mamma", egentligen? Kan man inte få kritterier med mål och delmål? Eller en handbok eller något att luta sig på...

Tog nattpasset med lille skit, känner mig helt slut nu, orkar inte.. just nu så skär gråten in som slag i magen, finns inget jag kan göra, ungen vill inte somna, han tycker inte om att somna.. vet inte varför men de ska gråtas och jävlas.. känner mig så elak, känns som om jag skulle göra allt fel när han håller på så här.. GÖR JAG FEL? Eller rättare sagt - vad ska jag göra för att göra rätt?? Mat, rapa, blöja, gosa...- somna.. nej.. Allt blir bara fel känns de som.. uh.. älskade unge.. låt mamma sova.. en timme.. eller en halvtimme? tio minuter! snälla.. Åh om man bara kunde översätta och få reda på VAD han vill.. fattar inte vad ja ska göra..Kan du bara inte sova lite?

Det hör väl till att ha sånna här stunder med antar jag. Folk har i alla fall tjatat i 9 månader " det kommer inte bli lätt " " Inget kommer bli som förut " osv osv.. alla visdomsord. De är väl klart att det inte är lätt att ha barn? är inte de självklart? Men det är ju så många mera vackra stunder än dom som är som just nu, när man bara inte vet hur man ska ta sig till..

Jag har varit rökfri sen 14 juni, men nu skulle det vara skönt att ta ett bloss...(inte för att jag ska eller kommer göra men ändå)

http://www.mgson.se/bilder/bebis1.jpg

En bra mamma fixar väl sånt här med glans?

En bra mamma lägger väl bara sitt gråtande barn i famen så slutar den?

En bra mamma sitter väl inte och lyssnar till sitt barns skrik?

En bra mamma behöver väl aldrig ens höra sitt barn skrika, hon vet ju alltid vad barnet vill ha?

 

Man vill klara så mycket mer än vad som går

Jag vill vara den "perfekta mamman".

 • Jag vill göra rätt, alltid, veta hur jag ska få Alvin nöjd och glad.
 • Jag vill sköta mitt hem med glans.
 • Jag vill ha det rent, städat, inget som ligger och skräpar inte heller tussar i hörnen.
 • Jag vill alltid ha en tom diskho.
 • Jag vill laga 3 nyttiga goda mål om dagen.
 • Jag vill göra storkok en gång i månaden.
 • Jag vill komma i mina gamla kläder.
 • Jag vill motionera och bli smal och fin igen (och sen lyckas hålla formen)
 • Jag vill hinna med att koka alla flaskor mellan alla användningar.
 • Jag vill ha ett välsmakligt inrett hem.
 • Jag vill aldrig behöva visa hur trött jag är. (Som den perfekta mamman är man ju aldrig trött)
 • Jag vill vara glad och le hela tiden.
 • Jag vill ha en stabil stark ekonomi.
 • Jag vill kunna ge mitt barn allt som jag vill ge honom.
 • Jag vill ha en tvättkorg som alltid är tom, och tvätten tycks tvättas, vikas och läggas in utav sig självt.
 • Jag vill vara en bra flickvän, som aldrig blir sur eller arg eller grinig.
 • Jag vill vara den bästa vännen någon kan ha som alltid har tid för en fika på stan. . . . . . . . . . . . . .

http://fc04.deviantart.net/fs18/f/2007/173/7/8/Super_Housewife_by_KopaBill.jpg

Nej, jag är inte den perfekta mamman.

Gjorde en sökning på google,

Resultat 1 - 10 av ungefär 4 380 000 vid sökning efter bra mamma. (0,08 sekunder)

Resultat 1 - 10 av ungefär 1 030 000 vid sökning efter perfekt mamma. (0,20 sekunder)

 

Antar att ja inte är själv....

 

Puss & kram

Mamma Mrawen


Modig? Vad är mod?

Vad är mod? hur är man om man är modig? egentligen?.. bilden av mod är fortfarande den ridande prinsen som kommer för att döda en drake och befria en fager prinsessa. Men vad är mod i verkligeheten? i vardagen? Enligt wikepedia så är mod förklarat så här:

Mod är en personlig egenskap. En modig person handlar i överensstämmelse med sina övertygelser och önskningar, även vid risk för negativa konsekvenser mot det egna jaget. Mod betraktas av många som en moraliskt eftertraktansvärd egenskap, en dygd.

Man brukar skilja på fysiskt och moraliskt mod. Fysiskt mod är förmågan att övervinna smärta och kroppsliga plågor, medan moraliskt mod är förmågan att övervinna risker för anseende och prestige.

Mod är att vara rädd men övervinna rädslan för att göra det som ska göras. Mod stärker individens självkänsla och hjälper personen att övervinna sin rädsla genom exponering. Se även civilkurage.

- * - * - * - * - * - *- * - * - *- * - * - *- * - * - *- * - * - *- * - * - *- * - * - *- * - * - *- * - * - *

Anlednigen till att jag undrar är över en sak på facebook, inte så att man ska ta facebook på djupaste allvar men jag kopierade en text och la som "logg" texten lyder:

Kopiera denna text, och se vart folk vill placera dig: 1.Sinnesjuk 2.Jag vill gifta mig med dig. 3.Senfärdig 4.Härlig. 5.Kärleksfull. 6.Iskall. 7.Modig. 8.Dum. 9.Bortskämd. 10.Självsäker. 11.En jag tänker mycket på. 12.Sexig. 13.Glädjespridare. 14.Härlig utstrålning. 15.Otrolig! 16.Egoist. 17.Söt. 18."Pl...ayer". 19.D...en bästa! 20.Nörd. 21.Stillsam. 22."Vildsint" 23.Irriterande >>>Placera mig!<<<

2 Personer har satt 7 (modig) bland andra. Ses jag som modig (i vissa ögon). Tankeställare..

http://www.solvik.fhsk.se/old/bilder/modig1.jpg


Promenad i Tierp


Promenad i höstsolen med Jenny, Sofa, Love och Alvin mys värre. Har blivit ganska duktig på att gå ut och gå nu faktiskt skulle jag vilja påstå. Under graviditeten (framför allt slutet) kunde jag knappt röra mig så det känns som en befrielse att kunna gå 1-2 timmar om dagen och bara "ah"..


Nu ligger Alvin och Tim och tittar på cartoon network, så söta :P ja känner mig inte speciellt seriös heller, har fastnat i ett nytt spel på facebook, "zoo game" typ, man köper djur som bara blir dyrare och dyrare för att man ska kunna tjäna lite mer pengar för att kunne köpa fler djur för att tjäna mer pengar.. värdelöst hamsterhjul egentligen.. Men nu e ju tavlan klar så ja måste ha något annat att pyssla med :P

Bebis 1 månad gammal!Grattis min älskade Alvin, mamma älskar dig mer än allt som går och finns här på jorden. Du är det bästa som har hänt mig. Min älskade lilla bebis, att något så vackert kunde komma ur mig, det kommer jag aldrig förstå. Jag älskar dig min son, min vackra, underbara son.
-♥-

-♥-


Mitt projekt

Mitt senaste projekt är klart! äntligen!


Farsdag <3

Morn morn! Och gattis alla pappor på farsdag!

Hoppas på att min pappa kommer idag, har inte fått svar än, sitter och väntar med telefonen bredvid mig. Alvin ligger och sover, ja känner mig rätt utsövd.sophié om Lite svar..:
haha nej åsa, du MÅSTE bli platt om magen direkt efter barnet kommit ut!

♥ Haha! Precis :P


ÅHHH!!! Drömhäst!!

Poe väg att skriva historia. Foto: Barry Bland/Barcroft Media

Poe kan vara världens största häst

LONDON. Knappast en vanlig liten pålle.
Tioårige Poe är så stor - att det krävs en stege för att komma upp på hästens rygg.

 

Drygt två meter hög och ett och ett halvt ton tung, då kan man verkligen prata om hästkrafter.
Poe är av rasen Clydesdale och är på väg att skriva in sig i rekordböckerna. Den aktuella rekordinnehavaren, Remington från Texas, är 198 centimeter från hovarna till manken. Poe är två centimeter högre.

Specialstege

- Poe måste vara störst i världen. Det är bara för grabbarna från Guinness att komma hit och mäta, säger ägarinnan Shereen Thompson till Daily Express.
Hon är själv bara 160 centimeter lång och har en specialtillverkad stege när hon ska kliva upp på Poes rygg.
Hästen är döpt efter klassiske skräckförfattaren Edgar Allan Poe. Vilket naturligtvis är helt följdriktigt. Poe är nämligen - som ni ser av bilden - rejält skräckinjagande.


Lite svar..

Anonym om 4 Veckor och 10kg senare..:
men du har ju lite hängmage å träna bort =)
IP: 81.94.85.190

♥ Ja det är sant, men jag har en känsla av att det hör till. Alla nyblivna mammor lär ha lite hängmage, vart skulle annars bebisen bo innan den kom ut? Logik lixom.. Så klart ska den bort, men jag får fortfarande inte träna, en månad kvar innan jag får lyfta något som är tyngre än min son.. så den har rätt att hänga.

4 Veckor och 10kg senare..Jag skulle vilja påstå att jag har gått ner en del :P

Morn morn

Åh underbara värld! fick sova hela natten! underbara dumma älskling att inte sova alls. Han kunde inte sova så en annan kunde passa på. Så otroligt underskattat det är att sova, sista delen av graviditeten fick jag inte sova heller, kanske va meningen att man skulle bli inställd på att inte sova, eller vad vet jag ? men man kan ju gissa.

Låg och tänkte på förlossningen, shit va vuxet det känns att kunna säga så.. men i alla fall. vilken ljuvlig övermänsklig känsla det var.. helt galet. Alvin är inte den sista att komma här ifrån kan jag ju ärligt säga :P haha.. så där appropå ingenting :P..

Folk sa att man skulle glömma sina gravid krämpor när barnet väl kommit, men nej.. jag lider fortfarande när jag ser stormagade kvinnor och tänker på min fruktansvärt mobbade rygg och hur ont de gör att bära den där magen.. jag kommer ihåg, uh.. aj.. de är en smärta jag inte kommer att kunna glömma men den skrämmer mig inte heller.

En annan helt appropå grej, kom på en sak, eller ja det slog mig att Alvins bajs ser precis ut som lamm, spädkultings och spädkalvs bajs.. otroligt ointressant observation kanske.. men de slog mig och sekunden efter dumförklarade mitt huvud mig själv, så klart deras avföring ser lika ut, dom äter ju samma saker, ja mer eller mindre.

Är de okej att vara lite bäng i huvudet ibland? (de tycker jag i alla fall)

Puss & Kram
Mamma Mrawen

Tillbaka.. pam pam pam pooom..

Nej speciellt länge kunde jag inte hålla bloggen nere, får sån jätte abstinens efter att blogga, har man gjort det sen dec 2007 så blir det en ganska inbiten vana. Nu är allt lugnare på privata lägret med så.

Ja vad sen sist? jo men hej! småbarnsmamma va de ja! Snacka om omställning, förut klagade man om man sovit lite dåligt en natt eller två, nu - tänk att sova en hel natt. Alvin bestämmer, han är bossen här hemma nu, bara gilla läget och försöka att hitta nya rutiner i hans rytm. Men de e inte bara jobbigt, verkligen inte! mammans lille mys pojke, åh han luktar så gott och jollrar så sött! Underbara bebis ^^

Jag har inte brytt mig om vikten under graviditeten, eftersom att jag hela tiden har varit på gränsen eller inte fått i mig tillräckligt med mat, så ja har ätit godis och kakor och läsk och ja, inte bara nyttigt och gick upp 17kg, vilket inte känns så överjävligt, otroligt mycket va ju vätska, hade ju ödem över största delen av kroppen. Nu fyra veckor senare har jag gått ner 10kg faktiskt, känns bra, vinter jackan är fortfarande för tajt så måste ner resterande med om jag ska slippa frysa i vinter :P. Känns lite konstigt att "kunna kontrollera" magen igen, förut så kunde man verkligen inte göra något, den växte för att den skulle de. Nu är magen min igen, nu kan jag försöka forma den igen, eller ja, inte nu, 4 veckor kvar innan jag får göra mer än att promenera, och lyfta tyngre än Alvin.

Ah nej ska se om man ska försöka sova lite till, har inte blivit så mkt av den varan..


Puss & kram
Mamma Mrawen

RSS 2.0