Big baby...

Min bebis är jätte stor.. 2,4kg säger dom.... vecka 32+5 säger dom... eller hur? på min ära! v.33 sägs det att bebis ska väga 1,8kg... jag tror att min bebis kommer komma mkt tidigare än 21 okt... De har jag sagt många gånger tidigare.. men nu menar jag de verkligen verkligen! ja tror på att vi är i vecka .. 35/36 kanke.. men men .. vad är min mening mot barnmorskorna?

Natti natti.. ska ta o sova nu!

Lalalalaaaaaa..Ganska nöjd i alla fall, skönt att göra något annat än svart / vit högkontrast, halv deppat.. ^^ hjärta o ros är lite mera posetivt kanske :P haha ^^

Tim åkte "hem" nu.. inte kul.. morr.. men ifs så kommer han upp i morn igen, så.. kanske inte är värre än att man överlever hihi :P

Hurm.. ja vill göra något.. men.. nja.... skulle lika gärna kunna passa på o slappa lite idag innan nästa rum ska dras igång för renovering.. lite vila kanske man behöver.. o .. bara få vara lite kanske kan vara bra.. eller så..

Sandra kommer kanske över idag, eller ja.. hon säger att hon ska o de tycker ja att hon ska göra :p hihi.. ^^ lalalala... älskar mitt sovrum massor ^^ åh.. Age of empires? ah.. låter bra.. bye bye for now :P

Tims.. ^^

Tims kaous

Mitt nya sovrum!

Jätte jätte fint blidde de tycker jag hihi! så jätte nöjd, o i natt har vi tatt första natten där med o sov som en klubbad säl, mycket bra tecken tycker jag. Lite pill är det kvar, ska upp med gardiner.. blä.. vet inte vad ja ska kasta upp, skulle vilja köpa ett par.. ett par röda, mjuka, böljande gardiner.. ^^ hhihi.. älskar rött.. ah,,! jo lite kanske hihih..

Kärlek

Mys värre igår!
Jenny och Erik kommer och tycker att, ah släpa med pojkarna o kom o käka middag hemma hos oss, underbar idé på min ära :P haha. Mums! kött o pommes o såser o mm.. ^^ gottigott gott, o så vart de öl för pojkarna, ja o Jenny gjorde dom sällskap ett tag men insåg att vi faktiskt inte kunde översätta vad dom pratade om, grekisk mumbojumbo som Jenny så bra beskriver det som. Så vi gav upp o satte oss i köket istället, har inte blitt så mycket riktigt "tjejstack" under den sista tiden, tyvärr, så i alla fall en del att ta igen dära ^^ hihi..

Så underbart kul att se att de klickar så bra mellan Tim och Erik, dom har ju massor mer gemenstamt än vad jag o Tim har, går ju inte att jämnföra, shit. Och när ämnet småkryp kom upp så garvade både ja o Jenny på oss! Båda är nämnligen lite.. "kvinliga" när det kommer till smådjur, till och med det lixom :P haha!

Underbart på min ära ^^

Hemma, i går

Orkade inte böka här hemma så mkt i går, man försöker ju få undan allt som går, allt som ska in i skåp och sånna saker. Tvätt vart det ju, tvätt, tvätt o tvätt.. massor av denna jobbiga syssla.. ska ta o röjja upp klart med barnkläderna idag. Sovrummet blir nog klart idag med, de är bara att hänga tapeter kvar nu, ska boa in mig i helgen!! mm... o skruva ihop vaggan.. och komma in o skåpen vika in kläderna mys!!!! Göra fint tills Tim kommer tillbaka på måndag ^^ hihih, helg pysslet då då ..

Mina flytt änglar

Dom som varit här innan lägenheten va min på rikitgt:
Yvonne
Pappa
Tim
Sandra
Niklas
Mamma

Och dom som kommit o kikat efter:
Jenny
Erik
Mickis
Ida
Tobbe

Flytt och kånk hjälp:                                                                   My ladies:
Yvonne                                                                                           Jenny
Pappa                                                                                            Sandra
Tim
Sandra
Niklas                                                                                             Mina hjärnor:
Erik                                                                                                  Yvonne
Trässman                                                                                         Sandra
......(namn minnet är inte på topp)                                                   Tim
Mamma

Renoverings pojkar:
Tim
Kent


Vecka 33, 9:onde graviditetsmånaden

Du är på dag 226 av 280. (80,7%).
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 1 full dag (v32+1).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 21 okt 2009
Du har 54 dagar kvar till beräknad förlossning.Vecka 33

27 aug - 2 sep 2009

Kroppen:
Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

Mattips! Lika viktigt som annars är det att äta en varierad kost. På så sätt är det lättare att du får i dig det du behöver i form av protein, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler.

Ät gärna: 500 g frukt och grönt varje dag Fisk 2–3 gånger i veckan. Fisk och skaldjur är rikt på vitamin D, jod och selen, som är viktiga nu när du är gravid. Fet fisk som lax och makrill innehåller också omega 3-fett. Lättmjölk, naturell lättfil eller naturell lättyoghurt, cirka 5 dl per dag. Kött, kyckling, ägg, bönor, linser eller ärtor varje dag. Bröd och potatis, ris, pasta, bulgur eller liknande varje dag, helst fullkornsalternativ. Drick gärna vatten till maten och när du är törstig.

De går framåt

Mitt Kaous

(hänt en del sen i går)

Fondväggen i Vardagsrummet ^^


Ja. förresten, såg nu att ja va lite trött i morse, de är ju inte onsdag idag! de är ju torsdag jue! hihih!

27/8. Onsdag idag.

Massa gjort - Massa att göra
Nu har de hänt saker.. de går undan ganska snabbt o smidigt här. Igår installerade jag köket och röjjde bland kartonger och kassar, bäst att ha så lite som möjligt att flytta om sen när det blir rokad i renoverings arbetet. Är så trött och fötterna värker, ryggen skriker men jag kan verkligen inte få ro innan ja har gjort allt jag kan här inne. Inte en chans att man går rastlös i alla fall.

Pappa och Yvonne

De är väldigt roligt att gå genom kartongerna, hittar massa skojs^^.  Jag har ju inte packat alla kartonger själv, egentligen så har jag bara packat 3st, sen är det pappa och Yvonne som tatt de från landet. Brast ut i as garv här igår, man går ju runt och försöker få koll på allt man inte har, och man har ju en inbygd inköpslista här inne (pekar på huvudet), men ju mer ja grävde i kartongerna ju fler saker bockades av, osthyvel, stekspattel, bunkar, tillbringare, kastruller, brödrost, sax, konservöppnare, ungsformar, glas, osv.osv. jag brast ihop i en garvande hög på golvet när jag hittade elvispen ^-^, sen god jag av en sväng till när jag hittade våffelgärnet.

Erik och Jenny
ah när vi höll på hära igår så ringer Erik och säger att "Hej vi har gjort för mkt mat, ta med dig Tim och kom hit och ät" Underbara människor :P haha ^-^ mat klagar man ju inte på hihih.. ja kan räkna de ja har på två händer, känns det som, och vaniljsås och honung kanske inte är det matigaste man kan hitta på.. eller? :P

Klockan är 7.10
Och nu så har jag inte ro eller tid att sitta här längre, karlarna sover, Tims kompis Kent kom upp igår em. Men jag hade tänkt att hinna över till mamma och ta lite tepåsar och se över grisen, och ta tvättstugan påvägen tillbaka. urk.. har så mkt tvätt, det växer och äter upp mig! Men i alla fall så hade ja tänkt det, så.. innan dom vaknar.. appropå att vakna, i går kväll så va ja så överspeedad att efter att ja tatt ett bad så dog hela systemet, så där ni vet att man bara *poff* - borta. Sen vaknar man halv sex och stirrar upp i taket, lika bra att sätta igång då då.. eller hur?

puss puss säger jag
och Alvin sparkar


Nytt läge ^^

Mitt kaous


Tims kaous


Första...

i kylen:


Posten:

Första natten i lägenheten.. ^^


Helt otroligt måste jag säga! Något magiskt med den första natten i ett nytt boende, de tycker jag alltid, men de här var mycket speciellt.. underbart


Igår
Massor!! Fan va fort allt gick igår! vaknade av att Tommy ringde (hyresvärden) o sen så upp käka, bla bla.. gick ner o hämtade sista nycklarna och de kl 11.00 helt sjukt att få sista nycklarna o första hyresavin hih.. Ja men sen så knata vi ner till målar affären och hämtade tapet böckerna, gick till Erik stal kaffe och kikade på tapeter. Min plan är att Erik o Tim ska komma bra överens, ja menar bara de att båda är kaffedrickare o woware borde ju sätta en bra grund eller :P haha ^^. SÅ, knata till lägenheten (hem till mig), sen så valde vi upp tapeter, ganska enat skulle jag vilja säga..

Knata till affären lämnade bäckerna, beställde tapeterna, hämtade ut spackel och spackelspadar, knata hem, Tim började röjja i stora sovrummet o ja.. ja vet inte va ja gjorde.. gick runt som ett gigantiskt frågetecken och synade väggarna iprincip o ja! räddade kaklet i köket! shit! vilja vidriga klistermärken! oj oj.. nu ser man verkligen hur kaklet andas igen :P haha..

Ah nej sen så gick vi till mamma o lagade mat, finns varken mat eller nå att laga på  här hemma hos mig än.. har inte grävt så djupt än. Ja nej men sen så däckade vi båda två en sväng, vaknade av att erik meddelade att flyttlasset blitt tidigare, så ja hoppade upp o gjorde klart då då.. o Tim sov, hjärtat, så trött. Ah nej men sen så kommer då tre starka karlar o en minibuss o *poff* *poff* så va allt klart! OMG!

Ja hann inte fatta ett skit men de blir nog bra de, underhöll Oliver under tiden, sötast! 2 åringar är härliga ^^ bablar en massa, o är ganska nöjda över chips o tv ^^ hihih..

Ah nej men sen när vi kom hem igen så gick ja bara runt o landade lite på golven mellanåt, kan inte fatta det.. helt galet!

Idag..
Ja idag så är de ingen ro och ingen vila heller! Ska hämta upp tapeterna och resterande av allt som behövs, sen så blir de o fixa fixa o fixa.. o ja har massor med kartonger och kassar som ja tänkt gå genom o försöka hinna med att hjälpa Tim med, de löser sig nog antar jag ^^.. dobido.. o inleda den nya eran med att tvätta i tvättstugan hihih! vaknade en minut innan larmet, skit bra så man slapp väcka söt. så nu ligger maskin 3+4 i blöt o ja dricker kaffe, i min lägenhet!

HihihiiiiiiI!!!

Puss Puss!!!

Ja.. de händer saker ta mig.

v. 22
v. 25
v. 27
v.32

G-Force

Den här filmen måste vara gjord för mig!!! hahahahahah!!
Ja menar.. de e marsvin.. underbart!Se trailern här

05.38.. jag tackar..

*Pling* - Vaken.
Är de inte underbart när "allt" vaknar samtidigt? Kroppen, huvudet, magen (hungrig) och Alvin. Vem kan somna om då lixom? Så nu sitter jag i köket "hemma hos mamma:P" och tänker och filosoferar, på MASSOR! inte bra, inte bra.. man ska inte tänka om man inte har en hjärna att tänka med.. frågor i huvudet:

"Vad fan behöver man till en renovering?"
"Golv papp är en bra sak va?"
"Lister.. listerna i stora sovrummet måste målas, går de med tak färg eller?"
"Undrar om badrummet också ska renoveras?"
"Hur ska ja lyckas fylla upp skåpen i köket?"
"Undrar om den tänkta bilen kan köra på.. eh.. i morn?"
"Ska man måla hallen ist för tapetsera?"
"Varför hade jag socker i teet?"

Jag ska inte tänka för de e något som ja inte är kapabel till

Idag då..
Jo mamma åker till jobbet, ska väcka henne om 3 timmar.. Sen så.. ja.. eh.. hm.. de va något ja skulle göra (där tog hjärnkapaciteten slut).. skit.. de va faktiskt något ja skulle få gjort idag.. AHA! *pling* Tim kommer, ska ner o kika på tapeter hade ja tänkt! så va de, o tvätta.. oh..

Den fruktade är besegrad!
...hittade en del tvätt när vi röjjde i garderoben.. eller ja.. sandra röjjde o ja.. satt och tittade på och la in små komentarer då o då..
Före                                                      Efter


"Sandra är helt MAGISK, hon kan TROLLA"Avslappnad

Så mycket klart, på riktigt! ♥
Ja nu va andra lasset frå Landet kört, så underbart skönt! kan inte beskriva hur skönt det känns. Nästan allt är på plats, nu e de "Tierps lasset", innehållande; en säng, en skänk, två nattuksbord, ett databord, 8-10 kartonger, några ikea kassar.. seeeeeeeen är det barnvagnen och ett stycke akvarie kvar (i strängnäs ^^). Oh! ja visst har ju en bunt saker i uppsala med :P haha!

Tack!
Nu är dessutom allt i Tierp packat och klart för avgång! Tack sandra....hihhihi....  åh åh.. Tack Niklas för hjälpen med bärandet, o Tack Yvonne och Pappa för hjälpen o den jätte fina spegeln och lamporna o.. ALLT!
O Jenny o Erik, tack för att ni finns! underbara!


♥ Nu vill ja ha Tim här.... De skulle göra den här dagen perfekt ♥

Lass nr 2 idag då då ^^

God morgon världen.
Matte bloggar och Elvis äter frukost (mariekex, två ska han ha på morgonen:) Idag går då flytt lass nummer två, helt underbart känns hur bra som helst. Tisdag, då är hon min på riktigt.. helt på riktigt. åh.. kan knappt fatta det. Har flyttat massor under mina senare 9 år, less nu. Tappat räkningen på flyttarna, nu, vart ju en jävla massa när mamma o pappa separerade, hade ju deladvårdnad ganska länge o båda skaffade nya boenden o så flyttade dom o då flyttade ju jag o så flyttade man heltid mellan o så skaffade man david o då vart de, Tierp, sthlm, Vänge, Tierp, Tierp.. sen efter det så har de ju blitt Skogen, G-sunda, Tierp o nu Tierp igen.. 5 flytten i bara Tierp, jag tackar :P hahah!

Skönt med ett tryggt boende för mig och Alvin och Elvis, sen räknar vi med massor av besök av våra älsklingar Tim och Sandra :P hihi.. Och givetvis alla andra sociala människor hihihi! Mina dörrar kommer alltid vara öppna :PJust nu går mitt liv på en.. en.. nej,
.....jag glider på ett banan skal just nu.. och.. nej de vart inte heller bra..
....Så här:..
Allt flyter just nu o ja tänker lägga mig på rygg med en skål ostringar på magen och bara flyta med!Dörren är MIN!Äntligen.. äntligen.. dörren är i min ägo, jag har mitt namn på en dörr, och inte bara en klisterlapp, det är namnet på riktigt.. åh!! nu jävlar.. åh.. hemma, snart hemma på riktigt..

Sol? Värme? ............. regn?Euhrm.. har smhi tittat ut genom fönstret? det regnar massor där ute.. och de är verkligen inte varmt....

En sån skulle jag behöva.. går inge bra att sova själv.. :(.. uh..

Gratis bio!


Freefood.se!

Hej

Jag tjänar pengar via free-food.se och tycker att Du också ska ha samma möjlighet!
Klicka på nedanstående länk NU:

http://www.free-food.se/PS: Jag tjänar 10 kr om Du registrerar Dig som medlem. När Du har registrerat Dig kan Du också tjäna 10 kr per medlem som Du värvar!

Nyckeln, it´s mine..!Älskar det hära:

9/8 - Första lasset går
10/8 skulle kontraktet skrivas
12/8 skrevs kontraktet
21/8 fick jag nyckeln
23/8 går flyttlass nr 2
24/8 är satt inflyttningsdatum
25/8 får jag "flytta in"

Godmorgon, godmorgon!

För hur fåglarna sjunger glatt i köööör!...

...........Eller inte


vakna.. Ont. tack, så jävla mkt tack.. kan ja inte få slippa vakna med ryggsmärtor i alla fall? graviditeten börjar på att bli väldigt påfrestande nu, fysiskt så känns man mycket mycket tyngre, och det märks att de är en tyngd som man inte är van med. tuttar värker, ryggen skriker, foglossningen gör sig mer och mer hörd. Jag kan inte: sova på magen, sova på rygg, ja får inte sova på sida när han är vaken, för de finns inget roligare än att slå madrass.. jag kan inte sitta, eller kan o kan, men det är svårt och gör ont.
  
Jag är disträ, seg, förvirrad, tempramentsfull, hungrig - illamående, törstig - illamående, vätskebrist - huvudvärk, trött - järnbrist..

Huden har blitt grinig igen och har massor med massor av jävla finnar över hela pannan, gaser som inte är av denna värd, och så gott som total förstoppad, lever med sura uppstötningar och kväljingar..

Jag demonstrerar!
Det börjar bli dags att flytta ut!meeeeeeen....

om jag somnar om nu så kanske ja vaknar hemma hos mig i min lägenhet, med Alvin på ena sidan och Tim på den andra i en helt nybytt gosig säng med manglade sängkläder, att vakna upp mellan pojkarna och titta ut över det nyrenoverade rummet.. knata upp, med lätta steg utan värk, och kolla till sandra som ligger o sover i de andra rummet. tassa vidare och fixa kaffe, utan socker och utan mjölk, så som jag kunde dricka det förr, hämta Alvin och sätta sig i ektorps soffan och amma, och vänta på att telefonen ska ringa, att syster ska vara så där morgon social och babla på väg till jobbet, som hon gjorde förut... sen fixa frulle, en riktig riktig åsa/mimmi frulle, med massa gott.. väcka Sötnos och Mopa o ta en lång frulle över en drös med reklamblad......


Förvirrad..


Reaktions förmåga?Twilight?

En okej film, jag vart lite gråtig o lite bitig när ja såg den, men ja är ju hormon bobba också.. Annars hade ja nog varit oberörd.. saken som farsinerar mig är att om man söker på twilight på blogglovin så får man 439 träffar direkt.... hur mycket kan man skriva om 1 film? hur många kan skriva hela bloggar om en film?TwilightSweden
twilight news
TwilightMovie
Twilight Obsession
Twilight
The Twilights
Twilight Fans
Twilight
the twilight series
Twilighters
Twilight Index
The Twilight Saga
Twilighsaga-When Twilight falls an...
Twilight news 
Lion & Lamb Love // A Twilight...
TwilightLovers
osv.
osv..
osv...
osv....
Okej.. nu vet jag att ja har ett liv.. ett sjukt flummigt liv, men ja har ett iaf.. trotts att man är ett husdjur... vet ni föresten vart de kommer ifrån? kanske borde förklara det.. annars är kanske namnet onödigt, utan innebörd... ska berätta historian... next time.

Kanelbullen

Kanelbulle eller kanelsnäcka är ett i Nordamerika och norra Europa vanligt förekommande bakverk som härstammar från 1920-talet. Kanelbullen introducerades då tillgången på ingredienser ökade efter första världskriget. Ingredienserna är huvudsakligen vetemjöl, mjölk, jäst, socker och smör/margarin. Ofta kryddar man även degen med kardemumma.

 Fyllningen består ofta av smör/margarin, socker, kryddor, frukter, kanel och dylikt. Bullarna penslas med uppvispat ägg och pärlsocker strös över. Formen är ofta rund, så kallad kanelsnäcka, men även så kallat vegabröd, fransk lilja, dubbelsnäcka, knutar och kanelbriocher förekommer.

Det är vanligt att de runda bullarna läggs i veckade pappersformer när de ska jäsa och gräddas. Pappersformen förhindrar bullens deformering under jäsningen och gräddningen och skyddar bullen från direkt beröring när den ska hanteras.

År 1999 instiftade Hembakningsrådet "Kanelbullens dag" som uppmärksammas den fjärde oktober varje år.


Mitt "att göra"urk, får panik när man tittar in i garderoben.. uh.. vill inte... blääää... inte så konstigt kanske?Säckar.. alltid intressant.. hehe, måste ta o gå igenom.. faktiskt bebis pryls som döljer sig där inne..Kolla kolla ^^ hahhaa! retro 150! sååååå sööööta ^^ ahah.. ja o syrran hade dom när vi va små, tycker dom e vrål coola :P

By the way........Sötaste grisen i världen♥


Vecka 32 ^.^Vecka 32:
20 aug - 26 aug 2009

Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite. I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

Dagens horoskop

Horoskop för Tvillingarna
Torsdag den 20 Augusti 2009

Från oväntat håll får du hjälp med flera olika saker. Genom kontakter får du nys om ett arbete som du tycker verkar intressant. Det kan löna sig att skicka in en ansökan. Du får också sakkunnig hjälp med ett större inköp som du är i färd med att göra.

Låter bra de, åh.. ja kommer få en hjärna idag ^^ hihih.. who could it be?

Läs ditt horoskop här

Fortfarande onsdag va?


Tröttis!
Massor med trött idag... känns som om ögonen ska åka ihop hela tiden, får kämpa för att hålla mig vaken över huvud taget.. o ändå så ha ja tatt en "powernap" på 1½timme med grisen, funderar på att göra en repris nu efter maten..Onsdag idag.. ^^


Förlossningsrädsla grejen
de va ju intressant, "hej"-"hej", "det här vet jag om dig: 21 år blivande ensamstående mamma, förstföderska, sprut och kanylrädd, föredetta vaccinatör av tamdjur" ... eh... yes.. that´s me... tack för den underbara summeringen. sen va de "bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,bla,blaaa." och ja svarade "ja, jo, precis, javisst, jo, ja, jaha, ja, jo,m, precis, ah, jo" sen höll vi båda två på att somna så då fick jag gå..
   Fattar inte vad dom förväntade sig av mig? att ja skulle komma med 150.000frågor och skaka tänder eller?

Uppsala Centralstation
underlig men intressant plats i say, massa konstiga människor som burnar fram o tillbaka o in o ut. kom att tänka på de, snacka om att alla människor ser olika ut! Alla är verkligen "unika" så att säga, vissa mer i ögonfallande än andra, vissa gånger kan man ju inte låta bli att stirra, vad brukar få dig att börja stirra på folk? jag är ju intresserad av rumpor (dom som känner mig vet.. ) och jag kan inte låta bli att stirra på rumpor, iögonfallande rumpor i say.
  Undrar vad folk gör när dom väntar på tåg o bussar o annat egentligen, funderar på att göra en etologsik studie, nån som vill hänga med? ^^

Upptåget
tråkigt, obekvämt, men ändock avstressande. Efter alla år på tåget har man lärt sig vissa saker, sätta sig långt bak = gå av långt fram, sitta vid gruppsitterna för där finns det el, sätena bakom går också bra.

Och hur man bäst plankar (på upptåget)... kort guide..:
*  Att inta fönsterplats är obligatoriskt för att lyckas (får då kan man inte ha nån innanför sig som glatt visar upp en biljett eller vifftar med pengar, man vill ju vara osynlig)

*  Undvik ögonkontakt (det kan vara konduktören om man har otur)

*  Var ointresserad (sova eller fejksova, om man inte är trött eller har bristande teateristiska talanger så kan man läsa tidningen, slö läsa då altså, eller SMSa, eller mobilspel)

*  Om konduktören frågar något, svara: Va? och se fövirrad ut. (att spela dum brukar vara bästa försvar)

*  Ha alltid pengar till biljett om något av ovanstående steg skulle gå fel.

*  Kom ihåg att konduktörer är sluga, tro inte att kriget är över förens du säkert är av tåget, (dom kan stoppa dig så sent som i dörren)

Skönt värre.. de vill ja göra!   

Mage, från sidan.. ser ganska äckligt ut..

Färskost...............................

Ligger här..
gör verkligen igenting, stirrar på Sonja, stirrar på Tv:n, finns en massa som man borde göra, men varför gör man de inte? fattar inte? känner bara inte för nå idag.. känner för att bara slöa o pilla navel.. philadelfia ost.. m... massor.. ett helt paket o nånting att få upp det med, som typ rån eller nå.. åh!! Oskarshamn klassikern, rån, med färskost o gravad lax.. åhh. .de levde man ju på i två veckor,, mmmmm..... ett måste.. måste måste.... åhh.. sugen.. sjukt sugen.. mmmm... mumma.. sugen... mmm....

Imorn
blir de hemfärd då då, varit i uppsala nu sen.. öh.. torsda? ja.. så blir de. så i morn så blir de hemgång igen, packa o så.. dom sakerna, ta tag i den där jävla garderoben.. hubba, men de måste göra, tierps flytten går ju i nästa vecka så de kan vara en bra idé att ha så mkt som möjligt klart inför flytten..


Suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuug....

Slö morgon 150 idag..

Vanijbulle?
Idag är en sån där dag där allt går jätte slött, orkar inte.. vill inte känner inte för .. vill bara ha en vanlij bulle.. gah.. gräggel dräggel.. mm... vill ha... åh.. kravings ..åh.... Euhm.. då måste man ta sig ut.. gå o grejjer.. som sagt, på tok för slö idag. Tänker ligga här o små morra lite idag, o bara lata, i morn så ska ja få saker o ting gjort igen, men de e då.. idag är en sån där dag som gärna kan rinna mellan fingrarna så att säga.. bara ja får en vanlijbulle så kan ja överleva den här dagen :P åh.. vill verkligen ha en vaniljbulle..

varning för eventuell kranky gravid Åsa idag.. bara så allmänheten vet..


Vanlijbulle.....mm....

Va ner på staden en snabbis, och ja.. ja fick min bulle, inte en riktig vanlijbulle men den hade en massa vanlijsås i sig så ja va nöjd ^^ hihi...

Idag.... ♥

Morn morn..
vaknar av "i like to move it, move it!", hittar favvo knappen snooze, ett par gånger, på gränsen till för många, upp, upp o iväg! lalaalla,, buss, skönaste grejjen, sandra sitter på bussen o håller plats, hon sitter med metro o ja kommer med 18, båda lyssnar på musik från mobilerna o e allmänt små slöa. :P..

Barnmorkan..
Hungig.. mm.. vanlijbulle! mmm... ah! två stycken.. dobido, knatar, kissar! o så skönt i kissa! kommer in till tantalon, babblar, svarar på frågor, mäter magen, lyssnar på hjärtat, babblar, o när ja berättade att ja hade varit rökfri i två månader sa hon att jag gott fick äta mina vanlijbullar ;P haha.. Allt är "normalt" och ser "bra" ut. Nu vet ja vilken blodgrupp ja e med.. A. Rh-pos. dobidobido..

Staden...
Cupido, med sandra, malin, wille(han som e på bilden) o öh.. ja.. precis.. nam nam,, alltid cupido efter samma recept: räkor, jätteräkor, fetaost, svarta oliver och nudlar, alltid :P haha,. ja VET vad ja vill ha.. hihih.. knata lite, vek av resten med sandra för att säga hej till juliao hennes lilla dotter, sååååå söööööööt!! åh!! äta upp!!!! nam nam.. sån vill ja osså ha :P hihi.. o vet ni vad, ja kommer få en sån där :P haha

Tillbaka till resten, lalala, max.. cola.. lalalaal, sen så svart de stork me Cedrik, Anna o Emma, Martin dissade, that bastard! hålla på o ta körkort när de e fika dags.. aja baja! hihih.. ^^ men de blir bra^^.. nam nam o mys mys värre, underbara människor :P lalala.. o sen så fick ja skjutts till gottsunda o nu så ligger jag här då då. ^^ dobidobido..Men men ^^ puss o kram


 

Heeeeeeejj..

Idag....
Dobidobidooo... eller nåt, vilken slö dag idag, vakna av sms, somnade, vaknade av sms somnade, vaknade och konstaterade att ja hade legat o gnagt på sandras arm o drägglat på henne :P haha.. snyggt de måste ha sett ut, o mobilen i andra handen.. försökte väcka henne, men de gick inge bra, så ja knata upp o drack kaffe o käkade knäckemackor o glodde på tv ett tag.. så kom hon upp o så frulle o så försökte vi göra iordning en planering innan förlossningen, allt som måste göras..
   Sen knata till Tim, somnade, sov, vaknar, äter, somnar.. skit tröttis idag.

Igår.....
Hade Roos kalas ^^. De va loligt :P träffa på en massa folk som man inte träffat på jätte länge. Många av dom som va där hade inte sett magen, så de va ju reaktionen för kvällen lixom, alla visste att ja va gravid men ingen visste om nå detaljer, så.. lixom, men de va intressant, har nog aldrig blitt så mkt taffsad på under en kväll någonsin, men va fan, klart man ställer upp :P När man inte va gravid så tyckte ja också att gravid magar var underliga saker hihi..

Haha! gottigaste! Pizza med massor med massor av bea o cola ^^And vs. Anka

Nu ska vi gå till botten med detta missuppfattade ämne! nu är jag less på att gå förbi fågeldammar och höra "Anka" till ängder...


Änder
Ändernas taxonomiska status och vilka arter som ska ingå i underfamiljen Anatinae har varit och är under diskussion. Terres & NAS (1991) slår exempelvis ihop alla arter inom familjen Anatidae förutom gäss, svanar och visseländer i en släktgrupp. Traditionellt delades merparten av alla änder upp i gravänder, trädänder, simänder och dykänder, där de två sista antogs utgöra underfamiljen Anatinae. Dock visade sig trädänderna utgöra en parafyletisk grupp av tropiska vattenfåglar som bara utvecklat möjligheten att häcka i träd.
   Flera av dessa arter som exempelvis brasiliansk and (Amazonetta brasiliensis) kategoriserades sedan som tillhörande Anatinae. Johnson & Sorenson (1999) delar in dykandsläktena Aythya och Netta med flera i den egna underfamiljen Aythyinae. Analyser av mitokondriellt DNA för enzymet cytokrom b och sekvensdata av NADH-dehydrogenas subenhet 2 för denna grupp dykänder (Johnson & Sorenson 1999[4]) indikerar att de släktmässigt är ganska långt ifrån simänderna och att deras morfologiska likheter med simänderna beror på konvergent evolution.Gräsandens systematik
Domän: Eukaryoter Eukaryota
Rike: Djur Animalia Stam:
Ryggsträngsdjur Chordata
Understam: Ryggradsdjur
Vertebrata Klass: Fåglar Aves
Ordning: Andfåglar Anseriformes
Familj: Egentliga andfåglar Anatidae
Underfamilj: Änder Anatinae
Släkte: Anas
Art: Gräsand A. platyrhynchos

Ankor
Ankor är den domesticerade formen av gräsänder.[1][2] Ankor, som är en tamfågel, föds upp för köttet eller äggens skull. Hannen kallas andrake, drake, andrik eller ankbonde, honan oftast bara anka och ungarna ankungar eller ällingar. Den vanligaste ankrasen för produktion i Sverige är Pekinganka[3], en stor ankras på ungefär 5-6 kilogram som är vit med gul eller röd näbb. Denna ras härstammar från Kina. Det är detta utseende som utgör sinnebilden av begreppet anka.


Anka är en domesticerad And
(Det betyder på Svenska att Anka är en typ av tam And)

En And kan inte vara en Anka.
Dobidoo?

Morn morn världen ^^


Helt underbart, i natt fick ja sova, eller rättare sagt, jag sov, ungen fick väl hålla på som han ville, va för trött för att vakna.Tvätt?
Kom på en sak, ja känner så där att skitiga barn är lyckliga barn, alla gånger.. meeen.. fan va me tvätt de lär bli! ja tycker att de e bajs att tvätta nu o ja är ju ändå "vuxen" man "skitar" ju inte ner kläderna, ett par byxor kan ju användas mer än en gång lixom, men ett barn, ett spädbarn som spyr ner sig o drägglar o så.. hubba.. man lär ju bo i tvättstugan.. i massor med år dessutom! uh.......

Hem ljuva hem
Snart är de flytt.. snart.. åh ja vill komma i ordning, hemma hos mig, känslan.. sist som ja faktiskt "bodde" så va de med David på Tegelbruket, men egentligen så har man varit på flyttande tass i 10år nu! 10 år har ja flyttat runt.. less nu.. sjukt less.. Bara känslan att hamna någonstanns där man inte måste planera nästa flytt eller "nödplaner". Ett ställe där jag får inreda som jag vill (har jag sagt att en av mina stora arbetsdrömmar är inredningsarkitekt?).. åh... åh.. jag vill bara grina! jag, Alvin o Elvis kommer ha någonstanns att bo! vi kommer att få ett hem..


Rökfri 2 månader idag.Jao, då har man varit rökfri i 2 månader idag då..
 skönt som tok! Va lixom bara dumt att fortsätta o med de lille livet i magen också, så har man ju en extra anledning så att säga. Bilden är på mitt psykiska vapen mot mig själv, "snuskburken", i snuskburken ligger ett oöppnat paket cigg, som ja har skrivit fullt med skällsord om vad ja tyckte om rökningen när jag rökte, hade det låg vid askfatet och skrev varje gång jag rökte under mitt sista rök paket. Fimparna o askan från de sista rökta paketet ligger i snuskburken ihop med det upprökta cigg paketet, som är sönderrivet i massa små delar o alla skrivna med olika argument till varför jag inte ska röka.

Fungerar faktiskt jävligt bra, tycker jag, ja menar, har ja varit röksugen så har ja ju haft ett oöppnat paket legat hemma, men då måste man verkligen gräva ut det från fimpar o annat äckel (stinker ju som fan i burken vill ja påpeka).


Staden

Va in till stan till banken idag, skit tråkigt, banken är verkligen ett sjukt tråkigt ställe måste ja säga! Men sen så köpte vi strängar till gitaren så de va ju lite roligare ^^ hihi, har suttit o plonkat en hel del nu sen Tim strängade på o stämde upp den.. skit kul.. har ju faktiskt saknat den långhalsade.

Promenad med pojkarna
Jesper (Tims sambo :P) tyckte att han skulle ut o gå o vi hängde på, va ut o knata ett tag.. och ja kan inte sluta tänka på sourcream dipp med chips... gah!! måste... mmm..... o cola..... åh..... en av mina stora nojjor under graviditeten, sourcream, i alla dess former, dipp, chips ostringar.. jummie! och cola.. oj oj.. men ja har ju dragit ner o hållt en ganska acceptabel nivå här ganska länge, så liiiite cola kan ju inte skada :P haha.. nam nam..


Tänkte lära mig..

glassbilen..
|----------------------------------------|
|----------------------------------------|
|-----2---------2------------------------|
|-0-4---4-0-0-4---4-0--0-55-22-0---------|
|----------------------------------------|
|----------------------------------------|

Björnes magasin..
|-----0-----3----3-3-1-0-0-1-3-0-----------|
|-------1-3----------------------3-3-1-0---|
|-0------------0-------------------------2-|
|------------------------------------------|
|------------------------------------------|
|------------------------------------------|

Fredrik åkare
-----------------------------------------------|
------3-3---3-3-1--1-3-0----------3-3-3--3-1-3-|
 -2--2---------------------2---2----------0-----|
 ----0-------3------2--------------0------------|
--------------------------0--------------------|
-----------------------------------------------|

-0-0-1--0--0-0-5-5--3-3-0--0----------------0-0--0-----------------|
-----------------------------3-1--0----------------3-1--1-3-0------|
---------------------------------------2--2---------------------2--|
--------2----------------------------------------0------2----------|
-3-----------0------0------3-2-0----------0---0-----------------0--|
----------------------------------4--------------------------------|

That´s it for now.. ^-^

Morn morn..

Intresse rubrikerna för dagen.. (från Aftonbladet, Expressen, Metro o UNT)Fick inte sova.. 4 timmar fick jag.. unge.. åh.. morr... o nu så kan ja inte somna om så de e bara att gilla läget.. finns en viss risk att man är lite överkänslig idag,

Utfärdar en varning till Alla som kan komma att komma i kontakt med mig idag!
Risk för överkänslighet!


Vandrarnatt.

Vandrar natt, älskade, hatade vandrarnatt
 I månens sken håller du mig vaken,
I din famn är jag vaken,
I min värld är det du som styr,
I min värld håller du om mig tills dagen gryr.

Vandrarnatt. Oemotståndliga, rättvisa vandrarnatt,
I din tanke tar du ut din rätt,
I min tanke är det inte lika lätt,
I din monarki har jag ej en chans,
I din högtid löper du över stjärnorna i vandrar dans.

Du vackra, bittra, vandrarnatt


Gammal dikt som jag ansåg passade in.. kan nämnligen inte sova...Ligger vaken..,
glor, legat 2 timmar o stirrat in i ett borrhål, sen låg ja o spelade ultrapop på mobilen i en o en halv timme, sen resten av tiden har ja legat och bitit i kudden för att ja haft så ont, Alvin är på ett överjävligt humör, fattar inte vad han håller på med där inne, men han är inte stilla ens för en sekund! helt galen! Han har fått morfars temprament, för de började med att han hade hicka, och när man har hicka så slåss man, för de är ju inge roligt att ha hicka jue. Och det gör aj aj på mamma, verkligt aj aj.. bokstavligen hela magen hoppar när han håller på, skit svårt att beskriva.

Känslo dag!
Dagen har varit fylld av känslor, vaknade tillfreds och nöjd över att ha fått sova men saknade och längtade efter Tim så klart, tomt att vakna upp själv.. sen träffa ja Mickis, o de vart ganska så pinsamt, eller sjukt pinsamt, skämdes som en hund, sen fick ja långtråkigt, sen vart jag rentutsagt as förbannad, på elaka kommentarer, Sen redde de ut sig o då vart jag avslappnad och ganska glad igen, sen vart man orolig för mamma, att sitta o köra lille skutt bilen hem från Uppsala sen på kvällen, men bajs däck på blötväg, själv och med en vindruta som immar igen över ingenting. Så vart man lugn igen när hon ringde när hon hade kommit hem, sen har kvällen bjudit på en cocktail av känslor, verkligen.. Sen så blir man ganska så frustrerad när man inte får sova för magen.. för Alvin.. mitt foster.... min bebis.. där är vi nu..

Inte väcka..
Ligger skafötters med Tim för att inte väcka honom med ljuset från skärmen, att ja ligger o skriver reagerar han inte på, skit svårt att lyckas väcka den dära.. krävs mkt mer än pill på tanjentbord. nu va de 4 timmar sen som ja började försöka att somna... ser ju hur bra de går... dobidoo..

Jag blir täppt i näsan på kvällarna, tror ni att de har med graviditeten att göra?

Barnmorskan
På måndag så är de barnmorskan igen, hurm.. hoppas hon inte lägger fram mer kanyler o blodprovsrör, de tycker ja verkligen inte om, förra gången så fick ja ta själv för att de skulle bli gjort. att sticka är ju inga problem för mig, ja har lixom öh.. 22-24 piercing hål utspritt på kroppen, jobbat med att vaccinera idisslare.. ja har inte problem att sticka men att bli stucken de är en annan sak, blä.. sen blir man svimmig med när man tar ut blod.. har ju underskott som de är redan.. så blä.. de tycker ja inte om.. men de e mys o lyssna på hjärtljuden, de blir så verkligt när man får höra lille Alvins hjärta.

Förlossnings skräck?

Sen på onsda så ska ja till Aora.. nånting, en läkare som ja träffade på konstaterade att ja hade förlossningsskräck.. vilket är högst intressant.. eftersom att ja ser fram emot min förlossning.. ja är inte rädd alls, har varit med så mkt, inget konstigt alls.. men ja har ju förlossningsskräck så ja ska på terapi... öh.. logiken är slående.. *not*...

Jag har ett foster till salu!
.... Men jag vill ha tillbaka honom när han är en bebis...

Fötter...
Är du rädd för fötter? känns som om de finns 4 åsikter,
1. Äckliga,
2. Mysiga,
3. Endast praktiska,
4. Kroppsdel?
Jag tycker inte illa om fötter, fötter kan vara mysigt.. ja menar.. vem njuter inte av fotmassage? Sen är de väl kanske de att de är en "bortglömd" kroppsdel som gör det lite mer intressant eller vad man ska säga..  eller som sagt bortglömd.. har två jätte fina fötter bredvid mig, knappt så man kan låta bli o kitla lite.. men nu är de ju meningen att han ska få sova, tror att de gäller fötterna med..

Kroppsdelar över huvud taget..
 är ganska intressant, man reagerar så olika på alla kroppsdelar (hos nu gissningsvis en partner eller likande) nu är ju alla olika, men ja kan inte motstå en gosig arm, men tillhörande halva av bröstkorgen, eller kindben (o titta på.. går inte att göra så mkt med dom..) eller vad kan vara mer romantiskt som ett kärleksfullt ögonkast.. eller inte att förglömma, en öm kyss av ett par mjuka läppar?

Rumpa?
De sitter verkligen olika känslor i olika kroppsdelar, som.. rövhålet.. kärt barn har många namn, as, stjärt, brunöga, röv, anus.. kloak?.. finns en uppsjö med namn för denna lille ringmuskel, som är så omskrattad, äckelrelaterad, pinsam? meeeen... också i vissa fall mer eller mindre erotisk.. intressant intressant i say.. Zoomar man ut lite från just hålet så har man ju stjärten där, rumpan, den däremot är ju inte äckelrelaterad, i dom flesta fall är det en "vacker" "sexuell" "het" "snygg" kroppsdel.. som också så klart kan vara precis tvärt om.. hubba.. världen har för mkt osnygga rumpor :P.. hahaa!! rumpa, vilket fult ord.. har aldrig tänkt på de förut men hahahaha!! rumpa rumpa.. (är detta en varning för att man börjar bli för trött?)

ett annat fult ord...
Dongel...
(Siv är mkt finare namn)
Namn?
Det är ju något som är uppe på tapeten ganska mkt för en annan, vad är skillnaden mellan ett fint namn och ett fult namn? Jag kan tycka att Alvin, Arvid, Saga, Freja är fina namn, men ja kan säga att Karl-Gunnar, Gösta, Hulda, Urban och Greta är fula namn i min värld, (alla anser olika! och det vill jag påpeka extra hårt i den här disskusionen! Detta är endast mina åsiker).. Fattar bara inte varför vissa namn tilltalar en och inte andra.. nån som vet hur det kommer sig?


Måste verkligen försöka sova nu..
4½ timme senare...
Nytt försök..

Natti Natti.. Men varför säger jag de? Ni sover väl nu... :P hoppas jag..

hurm.. ja brukar gå upp om en halvtimme / timme..

Bilbingo med mammaBilbingo med mamma idag ^^.


Har en känsla av att de kanske inte helt är min grej, eftersom att ja ger upp så fort, vinner jag inte på första brickan så vet jag att ja inte kommer vinna så då lägger ja mig på lat sidan. En sak som kändes mkt mysko med bingon va att de ska vara på gottlänska.. blir konstigt annars kände jag.. va inte helt rätt :P. Som gissat så vann varken ja eller mamma något, men de va ganska intressant måste jag säga, en ny upptäckt här i världen.

Nu blir de sova lite tror jag.. börjar bli lite trötter.. dobidobido...

åh låt som knatar i hjärnan! "love, love me do, you know i love u!" / Beatles

Alvin.. bebis.. ^^Så tror jag att han ligger.. de känns så iaf.

Ska ta o åka in till stan idag, lite för längtig för att sitta här med mamma :P hihi.. Elvis behöver ju inte till doktorn i morn, han har blitt så fin i huden nu så. ^^


Vecka 30+0(1), 31Vecka 31: 13 aug - 19 aug 2009
Vecka 31


Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär. Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker. Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.Elvis..Min lille bebis, min lille underbara bebis.

Marsvin, jag säger bara det.. underbara djur, underbara djur.

Vi tre vill...

- bara berätta en sak!
Nu jävlar bär de av äntligen äntligen äntligen.. kan inte uttrycka hur skönt det är.. längtar så sjukt mkt.. såååå mkt.. snart så kommer ja o pojkarna få landa, helt obeskrivligt skönt! Den 24 så flyttar vi till våran trea,om 12 dagar.. 12 minimala dagar.. sen är de dags! Förstår du / ni? snart så gäller det!!!

Me happy happy happy!!!!!

Så skulle ja kunna tänka mig..


 Badrum typ 1


Badrum typ 2


Vardagsrum typ 1


Vardagsrum typ 2


Man måste ju få dregla lite eller hur? hihi :P , snacka om att ha tråkigt.. kanske ska försöka sova lite till? eh...

Följ min blogg med bloglovin

Dagens äh... nyheter? öh...Djurnyheter
Hemlig ljudfrekvens får dig att lyda katten

Spinner dig till lydnad - Normalt sett spinner katten med ett lågfrekvent ljud på cirka 27 hertz, vilket studiedeltagarna genomgående tolkade som ett mycket behagligt läte. Men när katten tigger använder den mer energi för att få fram ljudet, den överdriver och lägger dessutom in det jamande lätet som har en frekvens på cirka 380 hertz.
  
Ett hungrigt spädbarn gråter i ett frekvensintervall på 300—600 hertz, noterar McComb i sin artikel. Katter har en förmåga att få som de vill. Nu tror sig en forskare veta varför. För dig kanske en spinnande katt låter ungefär likadan oavsett om den ligger i knät eller vill att du ska gå upp och servera mat, men enligt zoologen Karen McComb från Sussex-universitet är det inte alls så enkelt.

När katten vill ha mat eller uppmärksamhet på annat sätt väver den in ett knappt hörbart ljud som ligger på samma frekvens som ett gråtande spädbarn. – Det här tiggande spinnandet är förmodligen lättare att acceptera för oss människor än ett uttalat jamande. En katt som jamar löper nog större risk att bli utslängd från sovrummet än med en katt som spinner, säger zoologen Karen McComb.

Vi människor uppfattar lätet som irriterande, pockande och svårt att bortse ifrån, visar McCombs studie som är publicerad i vetenskapstidskriften Current Biology. Det hela började med Karen McCombs egen katt Pepo, som i likhet med många innekatter har för vana att väcka matte på morgnarna genom att trampa runt i sängen och spinna enträget. Dags för mat! Bara att kliva upp Hon beslöt att låta dokumentera tio tamkatters spinnande i olika situationer. Ljuden spelades sedan upp för 50 försökspersoner. Irriterande, var studiedeltagarnas samlade omdöme om ljudet från katterna som spann framför sin tomma matskål.

Kattägarna var säkrare i sina bedömningar vilket blev ännu tydligare sedan det särskilda gnällande och högfrekventa jamljudet hade maskerats. Övning i kattkommunikation ger färdighet, således. Katter spinner inte bara när de njuter — eller tigger. De kan också spinna när de är svårt sjuka, döende, eller har ont. - Det är ju inte så att de spinner bara när de har det jättemysigt. Väldigt stressade katter kan spinna. Man kan ju spekulera i om spinnandet är någon form av aggressionsdämpande, lugnande signal som kan hjälpa katten när den är väldigt utsatt, säger Ingrid Redbo, etolog vid Uppsala universitet.

*Källa*

Nyhets torka


Fick sten i ögat vid gräsklippning

Musiken har givit honom vänner

80 000 livrädda för Apoliva-reklamen

Facebook gör oss allt mer svartsjuka

Kvinnlig ordlista

"OKEJ"
Detta är ett ord som kvinnor använder för att få slut på ett gräl, när de känner att de har rätt och att det är hög tid för dig att hålla käften! Använd aldrig ordet "okej" för att beskriva hur en kvinna ser ut. Det är ett säkert sett att starta ett gräl.

"FEM MINUTER"
Detta betyder i själva verket cirka en halvtimme. Det kan jämföras med de fem minuterna som din fotbollsmatch (alternativt dataspel) kommer att hålla på innan du går ut med soporna

"INGENTING"
Detta betyder att det faktiskt är "något" och du bör defenetivt vara på din vakt. "Ingenting" används vanligen för att beskriva känslan hos en kvinna, som önskar att sätta dit dig, "Ingenting" kan oftast ses som ett tecken på ett kommande gräl, som kommer att vara i "fem minuter" och som kommer att sluta med ordet "okej"

"GÖR SOM DU VILL"(med höjda ögonbryn)
Detta är en utmaning till dig. En utmaning som kommer sluta med att kvinnan blir förbannad över "ingenting" och sista ordet kommer förmodligen att bli.....

"OKEJ, GÖR SOM DU VILL"(med vanliga ögonbryn)
Med detta menar kvinnan "Gör vad fan du vill, jag bryr mig inte längre!" du kommer få ett "gör som du vill"(med höjda ögonbryn) innom några minuter följt av "ingenting" och "okej", och hon kommer prata med dig först om "fem minuter" när hon lugnat ner sig lite.

DJUP SUCK
Detta är inte ett ord utan ett icke-verbalt medelande som oftast blir missförstått av män. En djup suck betyder för det mesta att hon för ögonblicket tycker att du är en idiot, och frågar sig själv varför hon kastar bort sin dyra tid på att diskutera "ingenting" med dig. En kvinna i detta tillstånd referar ofta i sina tankar mannen som "den onödige"

LÄTT SUCK
Än en gång: inte ett ord utan en signal som alla män kan ha nytta av att känna till. Lätta suckar betyder att hon är nöjd och på gott humör. Det bärsta du kan göra nu för att hon ska förbli i de tillståndet är att varken andas eller röra dig över huvudtaget.

"DET ÄR OKEJ"
Detta är ett av de giftigaste och farligaste uttrycken som kvinnor använder. "det är okej" betyder att hon ska tänka över grundligt på vilket sätt hon ska straffa dig för något du gjort mot henne. "Det är okej" används ofta tillsamans med ordet "okej" och i förbindelse med "gör som du vill"(med höjda ögonbryn). Tolkning: innom en snar framtid kan du förvänta dig stora problem.

"TACK"
En kvinna tackar dig. Svimma inte, säg bara varsågod.

"TACK SKA DU HA"
Detta är något helt annat än "tack". En kvinna säger "tack ska du ha" när hon är fly förbannad på dig. Det visar att du har behandlat henne känslokallt på något sätt, och att hon känner sig trampad på. "Tack ska du ha" kommer att följas upp med en djup suck. Var försiktig med att fråga vad som är fel efter en djup suck eftersom att hon bara kommer att svara "ingenting"Höst? What the...?

Mycket tragisk bilaga till Aftonbladet idag måste jag säga, hubba hubba.. jag vill inte riktigt ha höst.. har inte fattat att de e sommar än jue, och hösten har ju varit sjukt långt borta eftersom att de e dags för kalvning "under hösten" den där årstiden som är såååå låååångt borta, men nu är de ju inte de längre, skit konstigt. Vad hände med allt som man skulle göra "under sommaren", jag och söööööta Elinor skulle ju på Björn Rosenström, ja skulle ju vaccinera lamm, skulle njuta av den här sommaren (men de e ju inte så lätt när man inte tål värme längre), skulle ju vara på landet en massa, men ja.. hepp så att säga.. då va de ju höst.. (enligt aftonbladet i alla fall).
   Höst.. vad innebär hösten för mig? ännu ett år som ja kommer bli förbannad över att ja inte hinner fota hösten, alltid så kommer något i vägen just under den där magiska veckan när alla träd byter skrud, alltid! Det blir kallare, det blir mörkare, tragiskt.. svamp! ja svamp är bra.. om man når till marken dvs... hepp.. Nej, hösten i sig är inte, inte bra.. MEN...
   Nu ska man ju försöka att se saker o ting posetivt ju, jag kommer att flytta, till MIN lägenhet, jag kommer få barn, det är så sjukt stort att ja inte kan fatta det, men de står i kallendern i alla fall :p, jag är kär jue.. så då kan ju inte hösten bli så hemsk.. då kan man ju sitta o dricka varm oboj med vispad grädde och titta på film under en filt med tända ljus o mysa jue.. de e ju bra.. hihi.. ja vill nog ha höst ändå ^^ för då kan man ju börja använda duntäcket igen ju ^^ hihi..


Maddes Lilla Lilla Isabella!!På bilden här då då så är vi bara 4 dagar gammal och sååååå liten och såååååå sööööööt!!! stumpan!Lite längtig man blir då! åh! Började tom få tutt-läckage dagen till ära.. eller nåt..

Min Lägenhet då då

Mitt kök

Mitt vardagsrum

Mitt Sovrum

Barnrummet

Badrummet

Tänker. .

Idag så händer de grejer, faktiskt. Smått nervös, idag går ju första lasset till min lägenhet som inte är min än, så jävla mysko man har lyckats få ihop de där, flyttar in stuff idag, skriver kontrakt i morn och sen så får ja väl flytta in till slutet på månaden, kanske, jag har inte ens fått ett inflyttnings datum, föräldrar och semsestrar  I say. Blir bra de där tror jag.

Alla är så söta runt flytten hära, älskar min omgivning nu altså ^-^. Mamma pysslar och erbjuder att hjälpa till o köra småsaker o sy upp gardinder o annat till barnrummet, påminner mig om alla dom här sakerna som man lätt glömmer som mopp o rengöringsmedel, tvättmedel, svampar, trasor massor av sånt där kraffs.


Sen så har man pappa och Yvonne, som ringer och ger små rapporter på
vad dom har lyckats pyssla fram, dom inreder mitt hem känner jag :P men
de går bra, hahah, dom har blivit inspererade av systers hem, så nu målar dom mina möbler svarta och vita och kikar o köper prylar, så söta ^^ fick mms av pappa här om dagen (bilden här bredvid) så har dom varit ut och köpt spegel åt mig :P dealen va att dom skulle köpa en hel figurs spegel åt mig så fick dom min som står på landet, as snygg! så nöjd! hihih ^^ Men påminner ganska många gånger om en annan spegel som jag kommer ihåg och känner igen.. haha ^^.

Sen så är det Sandra, Tim och Concept, underbara, helt underbara! ♥
Mickis o Tompa som kommer hjälpa med att köra "Tierps lasset" *puss*

Underbara människor! åh blir så glad ♥Sen blir de fanemig inflyttningsfest / baby shower! Vilka är på? ^-^♥-*-♥-*-♥-*-♥-*-♥-*-♥-*-♥-*-♥-*-♥-*-♥-*-♥-*-♥-*-♥Rullsand idag ^^

Mys mys dag! åh.. mm .. "solen den skiner och drängen gör sig fin" hihih, de e verkligen så, solen skiner och det finns bara små fluffigt vita moln på himlen, vinden phustar lite lätt men inget värre. Helt underbart på min ära! mycket nöjd.. hihihi ^^ Åkte till Rullsand som sagt, med mamma o Tim. Sola, bada åt glass, sånt där som hör stranden till antar jag :P haha, riktigt svensson stuk.


Tihi ^^ mys mys ^^ hihi, nu ska dom få äta sin snuskiga pepparrot, jag är mycket nöjd över ketchup på korven.. hubba hubba.. ^^

puss puss!

Pojke eller flicka – plånboken avgör

Vill du veta om det blir en pojke eller flicka? Titta då inte på gravidmagens form – utan på bankkontots storlek. Forskare har funnit en koppling mellan barnets kön och föräldrarnas ekonomi. Rika kvinnor får söner – fattiga föder döttrar.

Allt fler forskare hävdar att ett barns kön inte avgörs enbart av slumpen, utan också av livsstil och miljö. Och nu har holländska forskare genom att studera afrikanska kvinnor funnit ytterligare stöd för teorin.
   Den brittiska tidningen Daily Mail rapporterar idag om forskarlaget som analyserat uppgifter om över 95000 rwandiska kvinnor. Sambandet mellan goda omständigheter och många söner i familjen var tydligt.

Goda tider = söner
I Rwanda är månggifte vanligt och de fruar som har högst status inom familjen har ofta mer pengar, mat och andra tillgångar att röra sig med. Forskarna fann att ju bättre omständigheter en kvinna lever under, desto fler söner föder hon.
   Allra flest pojkar föddes i monogama familjer, där konkurrensen om tillgångarna är än mindre. Sedan tidigare finns teorin att kvinnor i goda tider föder söner, helt enkelt för att en frisk pojke kan föra generna vidare bättre än en dotter. I sämre tider eller under fattigare förhållanden blir avkomman oftare en dotter.

En teori är att flickfoster är livkraftigare än pojkfoster – och att risken för missfall därmed minskar.

Källa


Okej då vet jag :P haahahahhahahaahahah!!!!!

 Jag lever altså jävligt bra ekonomiskt då :P Hahahahahahah!! Roligast idag!! Finns verkligen inte logik i de här, ja menar, då skulle de ju vara totalt omöjligt för drottningen att få prinsessan, eller? hahaahahahahahaha!!!


(bevis på att min son är en son)

Idag, igår, Alvin, Tim & Elvis

Dagen som går dagen var.

. eh.. åh.. ja är så bra på att uttrycka mig :P haha. Väldigt lugnt o mys här i går, vi satt mest o spelade Age of Empires och latade, hur skönt som helst. Ganska skön grej att både ja o Tim kan lägga massa timmar på att bara spela och mysa, hih ^^.

Sen så vart det söt sug, mm.. farligt när sånt där sätter in :P så då vart de äppel smul paj *nam nam* de gjorde vi riktigt bra hihi ^^.

Idag så blir de nam nam igen :p haha.. "livet är inte bara mat, det är choklad och efterrätter också" hm.. kräftor ligger på listan idag, vi ska ta en lite mys kväll här ja mamma och Tim med kräftor, kex o ost ^^ hih de blir jätte nam nam tror jag hihih.. attan att man inte kan få dricka öl bara, urk vad ja saknar öl! o vin! uh.. :(  men ja har en riktigt stark anledning till att hålla mig nykter så ^-^.

Oh!! kom på en sak! Idag så kommer ju ett roligt lass med mamma jue! hoppas att hon kommer ihåg gitarren, är lite pepp på att sätta igång igen eftersom att Tim spelar så :P.. hihi.. Sen så ska mamma åka förbi en av sina vänninor och hämta lass med bebis prylar! ih!! ROLIGT!! Är ganska så förvirrad, ja menar, ja har aldrig haft barn förut, svårt att veta vilka "tillbehör" som behövs, sen så har jag ingen aning om vad jag har och inte heller.. jag är så jätte förvirrad där, men de blir väl bättre när ja har flyttat och samlat ihop från alla lager överallt :P, *jag är en hamster mohahaha*.

Oh!! föresten måste ju skvallra lite! eller hur? ^^ Madde har fått sin lilla flicka nu! hih ska ta o hälsa på i veckan, helgen är ju kaos här uppe. De e min tur nästa gång.. oj oj, hihi!


Elvis är fortfarande inte bra

.. Mammes bebis.. hittade ett ytterligare sår igår mitt på ryggen på honom, han är sjukt irriterad och verkar klart ha ont i huden, stackars lille vännen, ska tillbaka till doktorn med honom om lite mer än en vecka, så ska vi väl försöka utreda vad som är fel, de kan ju vara en allergi mot något (typ spånet eller så) eller om de kan vara så simpelt att han kliar upp myggbett eller något. Är lite nervös över ekonomin i de, men de får ja ta o lösa, men efter nästa besök så hoppas vi på att de inte krävs mer. hubba hubba. .Tjockis Magen :P

Lite djur nytt :P


Vecka 30 ^^


Du är på dag 204 av 280. (72,9%).
Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 0 fulla dagar (v29+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 21 okt 2009
Du har 76 dagar kvar till beräknad förlossning.Enligt min barnmorska så slår jag över på Onsdagar, men enligt familjeliv så slår ja över på Torsdagar, vet inte riktigt hur de där kommer sig men aja de blir nog bra det antar jag.

Vecka 30, hej hopp, shit va det går fort! hjälp! Blir fortfarande lika chockad varje gång ja går förbi en spegel och ser en gigant kula där, blir lika arg för varje plagg som ja inte får på mig längre,lika glad varje gång magen hoppar och sparkas. Nu mera så är det inte lika mycket sparkar längre, han har lugnat sig ganska rejält, inte så konstigt, jag kan inte förstå hur han får plats nu och än mindre hur det ska gå att bo kvar där i 10 veckor till (om allt går som de är planerat). Jag kan ju inte ens böja mig framåt längre för att då spjärnar han emot.

Nu är jag inne i en guld graviditets tid, ryggen är inte lika överjävlig längre, jag är mycket piggare, gladare, kan äta, mår knappt illa, har fått sova (nu kan ja inte de pga. hostan, but anyway), det är jätte skönt.

Våra problem är att min son har en otrolig förmåga att vilja gosa med min högra lunga, det är sjukt obekvämt (man har ju revben där också), sen så är de lite, va ska vi säga, komplicerat att diska, får stå på sidan för att inte magen ska vara ivägen, sen är de de där med frysdiskarna i affärerna, om man ska ha något lite längre in... de går inte.. magen är ivägen, fösta gången jag insåg de höll ja på att skämmas ihjäl! stod inne på Willys och va fast bestämd om att jag skulle ha just den där frysprylen, börjer mig fram som alltid och sattsar, studsar, åker bakåt, försöker igen och står som ett fråge tecken och undrar vad som just hände, tittade ner och tittade på Tim och sa "hjälp".. så generad! jag nådde inte för att ja va för tjock! ja har varit tjock förut, men de här tar priset, den bulan kunde man ju i alla fall flytta om lite så där.. men de här är en studsboll.
 

Fiskade med Sötnos ^^

Mys mys värre ^^ hihi. Åkte och fiskade lite, premiär fiske för året och med sällskapet ^^ hihi.. jätte jätte mys, inte så mkt fisk, faktiskt inte ett ända napp på det första stället, men de är väl en del av fisket, man vet aldrig hur det går ^^. Sen på kvällen fick Tim en brax hih ^^ Så de blidde ju bra ändå jue ^^


Katten pendlade med buss i fyra år
Ägaren anade ingenting Casper, 12, har pendlat med samma buss i fyra år.


Klockan 10.55 tar han buss nummer tre utanför sitt hem i Plymouth. Kollektivresenärer som inte betalar brukar inte vara poppis. Men katten Casper tas väl om hand av busschauffförerna. Lägger sig baktill i bussen Under fyra år har han regelbundet hoppat på bussen som går utanför hans hem. Busschauffören Rob Stonehouse berättar. – Han brukar bara krypa ihop baktill i bussen. Ibland lägger han sig vid folk fötter men han har aldrig orsakat några problem, säger han till brittiska the Telegraph.

Eftersom han börjar bli gammal har busschaufförerna blivit tillsagda att se till att han går av vid rätt hållplats. Ägaren anade inget På resan åker han förbi stadens centrum, red light district och flera förorter. Ägaren, Susan Finden, 65, har inte anat något alls. – Casper har alltid försvunnit ett par timmar men jag har aldrig förstått var han tagit vägen. Hon tar själv bussen utanför hemmet ibland men det har inte väckt samma uppmärksamhet. När Caspers hemlighet avslöjades blev hon förvånad, skriver the Telegraph. – Jag kunde inte tro det först, men det förklarar en hel del. Han älskar människor och vi har en busshållplats precis utanför vårt hur så det måste vara så det startade – att han följde med alla ombord.

*länk*

Morgon fluff ^^Ibland gör de ont att vara gravid....Dagens intressantare artiklar

Så smarta är djuren du äter
Grisar gillar att spela tv-spel De gillar att spela tv-spel och ställas inför utmaningar. De får vänner och fiender och känner oro inför framtiden.

Theresa, 36, vägrar sluta föda
 13-barnsmamman Theresa Winters, här tillsammans med pappan t 13-barnsmamman Theresa Winters, här tillsammans med pappan till 11 av de omhändertagna barnen, Tony Housden. Foto: Solo/Scanpix Gravid för fjortonde gången – trots att alla tidigare barn blivit omhändertagna

Vann 3,7 miljoner – tappade lotten

Louis Tolentino, 69, är skuldsatt upp över öronen. När han insåg att han vunnit på lotto rusade han iväg för att få ut pengarna. Och tappade lotten på vägen.

Elvis fick åka till doktorn..Elvis fick för första gången besöka tant doktorn.. lille bebbe, han har alltid varit lite "dålig" i skinnet, lite rosa och så, de har inte varit nå konstigt för honom, de har ja sett förut (någon som kommer ihåg Nonno? ex.) Men igår när ja kom upp till Tierp så såg jag att han hade kliat upp ett sår på sidan och så fick de vara nog, då va de doktorn.. mm.. så blir de.

Han va jätte snäll hela tiden, en nervös bajs och kissade och gapade till lite bara.. men han va jätte duktig i övrigt. Mammes lille bebis. Sen fick han en spruta och en ny tid om 10 dagar.

Hihi ^^Gör testet här ^^

Slappar dag idag.Första natten man har sovit (faktiskt sovit) på hur lång tid som helst! så skönt att för en gång skull göra de.. åh.. ^^ vaknade typ 8, eller ja Alvin vaknade väl då och väckte mig. åh.. har fått sova sova sova sova!! mmm!! underbart!

Har bara slappat 150 idag, fan man orkar inte göra nå värre pryls. Man börjar ju känna sig lite tyngre än vanligt, ganska mycket tyngre om ja ska vara ärlig, jag kan verkligen inte gå lika snabbt som förut, de går inte, magen gungar ju i otakt och så får man sammandragningar.

En fråga till andra gravida där ute, hamnar ni också i extrem matkoma när ni ätit något? jag kan somna av en macka, är jag ensam om de?Graviditet Min graviditet -
BF Ons 21 okt 2009

Uträkning utgår från dagens datum: Lör 1 aug 2009.
Din graviditet startade Tors 15 jan 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 29 jan 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 199 av 280. (71,1%).
Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 2 fulla dagar (v28+2).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 21 okt 2009
Du har 81 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 29: 30 jul - 5 aug 2009
Vecka 29

Kroppen:
Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad. Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet. Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.


RSS 2.0