Modig? Vad är mod?

Vad är mod? hur är man om man är modig? egentligen?.. bilden av mod är fortfarande den ridande prinsen som kommer för att döda en drake och befria en fager prinsessa. Men vad är mod i verkligeheten? i vardagen? Enligt wikepedia så är mod förklarat så här:

Mod är en personlig egenskap. En modig person handlar i överensstämmelse med sina övertygelser och önskningar, även vid risk för negativa konsekvenser mot det egna jaget. Mod betraktas av många som en moraliskt eftertraktansvärd egenskap, en dygd.

Man brukar skilja på fysiskt och moraliskt mod. Fysiskt mod är förmågan att övervinna smärta och kroppsliga plågor, medan moraliskt mod är förmågan att övervinna risker för anseende och prestige.

Mod är att vara rädd men övervinna rädslan för att göra det som ska göras. Mod stärker individens självkänsla och hjälper personen att övervinna sin rädsla genom exponering. Se även civilkurage.

- * - * - * - * - * - *- * - * - *- * - * - *- * - * - *- * - * - *- * - * - *- * - * - *- * - * - *- * - * - *

Anlednigen till att jag undrar är över en sak på facebook, inte så att man ska ta facebook på djupaste allvar men jag kopierade en text och la som "logg" texten lyder:

Kopiera denna text, och se vart folk vill placera dig: 1.Sinnesjuk 2.Jag vill gifta mig med dig. 3.Senfärdig 4.Härlig. 5.Kärleksfull. 6.Iskall. 7.Modig. 8.Dum. 9.Bortskämd. 10.Självsäker. 11.En jag tänker mycket på. 12.Sexig. 13.Glädjespridare. 14.Härlig utstrålning. 15.Otrolig! 16.Egoist. 17.Söt. 18."Pl...ayer". 19.D...en bästa! 20.Nörd. 21.Stillsam. 22."Vildsint" 23.Irriterande >>>Placera mig!<<<

2 Personer har satt 7 (modig) bland andra. Ses jag som modig (i vissa ögon). Tankeställare..

http://www.solvik.fhsk.se/old/bilder/modig1.jpg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0