Vanvård!TUNGVIKTARE. Katten Socs, bullterriern Sasha och labradoren Tara är några av de som är med i bantningstävlingen. Foto: BULLS

Nu tävlar husdjuren - i bantning

Det är inte bara människor som blir allt fetare - våra husdjur sväller av ohälsosam mat och för lite motion.
För att bryta trenden anordnar nu den brittiska djurrättsorganisationen PDSA en bantningstävling för husdjur - Pet fit club challenge.

En av deltagarna är den drygt tio kilo tunga innekatten Socs från Newcastle som enligt uppgift gör "vad som helst" för sina älskade ost- och lökchips. Medverkande är även den tjugo kilo för tunga labradoren Tara, den glass- och kakälskande bullterriern Sasha och den enorma katten Chumlie Bear - som till efterrätt har till vana att stjäla pommes frites från husse och mattes tallrikar.
Första pris i tävlingen är en femdagars husdjursemester vid atlantkusten.
- Jag hoppas att vår bantningstävling kan inspirera andra husdjursägare att ge sina älsklingar en mer hälsosam livsstil, säger Elaine Pendlebury, veterinär på PDSA.

Fetmaepidemin värre

PDSA uppskattar att runt en av tre brittiska hundar och en av fyra brittiska katter är överviktiga.
- Fetmaepidemin bland husdjur blir värre för varje år, säger Elaine Pendlebury.
Nyfikna kan följa tävlingen på organisationens hemsida.

Andra brutalt feta djurStatestiken är som en käftsmäll! 1/3 hund och 1/4 katt överviktig! Vad pågår i ägarnas hjärnor? Detta är hemskt enligt min åsikt, att man inte vet vad man gör mot sina djur? varför har mäniskor behov av att förmänskliga och göda djuren med skit? Pommes? Glass? Chips? Det är farligt för våra tamdjur. Vidrigt..

Att djuren har "lite" hull, eller är "bredare byggda" är en sak, har dom lite att ta av om det skulle hända något är väl okej, men brutalt överviktiga djur är bara hemskt. uh.. blir arg av sånt här.Kommentarer
Postat av: Bantningspiller

nice blog

2010-09-23 @ 14:30:52
URL: http://www.thermapower.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0