Olika metoder..

Okej flera än jag är less på detta väntande, Tim sitter och har högläsning om olika "naturmetoder" att få allt att komma igång..

Testat:


Ananas

Ananas innehåller enzymet bromelain som man tror mjukar upp livmoderhalsen och sätter igång förlossningen.

Är det säkert?
Det finns mycket lite forskning. Varje ananas innehåller inte så mycket bromelain, så du måste eventuellt äta så många som sju. Den troligaste följden av att äta så mycket ananas är kraftig diarré.

Fungerar det?
Man debatterar hur bromelain påverkar prostaglandiner, vilka mjukar upp livmoderhalsen inför förlossningen. En del studier pekar mot att bromelain hämmar prostaglandin medan andra säger det motsatta. Oavsett vilket som stämmer så skulle så stora mängder ananas förmodligen stimulera tarmen och på ungefär samma sätt som ricinolja, möjligtvis sätta igång förlossningen på så sätt.

Hur gör jag?
Ananasen måste vara färsk – konservering eller juiceextraktion bryter ner bromelainet.

Egna komentarer:
Blä! äckligt! svider i munnen, läpparna, magen.. uh.. blä.. ingen favorit.. tycker inte ens om annanas!


Promenader

Förklaringen verkar vara att tyngden av barnets huvud mot livmoderhalsen stimulerar utsöndringen av oxytocin, vilket förhoppningsvis sätter igång förlossningen. Att vara upprätt gör i sig att tyngdlagen jobbar i rätt riktning.

Är det säkert?
Ja, men kör inte slut på dig. Förlossningen är ett jättejobb rent fysiskt, så gör inte slut på alla energi redan innan.

Fungerar det?
Än så länge finns det inga bevis. Om bebisen fortfarande inte sjunkit ner i bäckenet tror man att det kan hjälpa barnet att lägga sig i bättre position så att förlossningen kan sätta igång själv lättare.

Hur gör jag?
Det är måhända inte rätt ögonblick att börja med “powerwalking”, särskilt om du inte motionerat under graviditeten. En relativt lugn promenad är förmodligen allt du orkar med.

Egna komentarer:
Ja jo, ganska skönt att röra på sig, så länge man rör sig, sen gör det skit ont när man kommer in och de känns som om ja skulle kunna runda Tierp ganska många gånger innan de skulle börja hända något här.. bli bara kissnödig..


Sex

Man tror att sex som igångsättningsmetod fungerar på tre sätt – själva rörelsen kan möjligtvis stimulera livmodern så att förlossningen sätts igång, sex kan sätta igång utsöndringen av oxytocin, det hormon som orsakar sammandragningarna och sädesvätskan innehåller mycket prostaglandin, som kan göra att livmoderhalsen mjuknar och lättare utplånas under förlossningens öppningsfas.

Är det säkert?
Sex är säkert så länge vattnet inte har gått. Om vattnet har gått, kan sex öka infektionsrisken. Du bör också undvika denna metod om du har lågt liggande moderkaka eller har haft blödningar. Män kan känna sig tvekande inför att ha sex med en bebis så uppenbart på väg, men barnet tar inte skada av det.

Fungerar det?
Den forskning som gjorts är alltför otillräcklig, men det får iallafall tiden att gå fortare!

Hur gör jag?
Så här långt framme är sex lättare sagt än gjort. Försök att ligga som skedar med mannen bakom, eller använd sängen som stöd: magen är inte i vägen om du ligger på rygg vid sidan eller fotändan av sängen med benen böjda och rumpan och fötterna på sängkanten. Mannen kan antingen stå på knä eller fötter framför dig, beroende på sängens höjd. Alternativt så kan du ge din partner oralsex. Man tror att prostaglandiner absorberas mer effektivt via tarmen än vaginan. (Just den biten kanske du vill hålla för dig själv!)

Egna komentarer:
Okej, ja.. visst. trevligt, men man är ju en kossa, en stor fet ko i halmen, så ja.. inte så lätt så att säga..


Kommentarer
Postat av: Yvonne

Den sista metoden är väl den man brukar kalla "färdknäpp". Tror på alternativ 2 och 3 jag!

2009-09-17 @ 08:58:51
Postat av: sandra

INGET SEX!!!!!! och framför allt ingen alvin än! 9 dagar ska han stanna inne till!!! så de så!! :P

2009-09-17 @ 12:51:12
URL: http://sandragranvik.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0