Dagens kattiga nyheter


Piggarna gör Tarzan piggare

Bondkatten Tarzan råkade lägga sig på sin mattes spikmatta av en slump. Nu sover han på den varje dag sedan en vecka tillbaka. - Han njuter och spinner och har blivit hur pigg som helst av det, säger Tarzans matte Therese Janerup.


På en spikmatta. Så sover helst bondkatten Tarzan nu för tiden. För en vecka sedan hoppade han upp på den riviga mattan av en slump och gillade att sova på den så mycket att han har gjort det varje dag sedan dess. – Han gick helt frivilligt och lade sig på den. Nu ligger han och sover på spikmattan tio till femton minuter om dagen, säger matte Therese Janerup.

 "Tarzan har blivit mycket mera lekfull" De nya sovrutinerna har gjort sjuåriga Tarzan gott - han har blivit en helt ny katt med en sprudlande energi. – Han är mycket piggare nu och mycket mera lekfull, säger Therese. Den senaste tiden har det talats mycket om spikmattor verkligen ger de utlovade resultaten eller om positiva upplevelser bara är en så kallad placeboeffekt. Placebo eller inte. För Tarzan funkar dock spikmattan som den lovar.

Länk till artikeln




Katten Watson ringde SOS

Polisen larmades till adressen i West Sussex - fyra gånger i rad. Det var dock bara den ettåriga bengalkatten Watson som trampat in larmnumret på sin ägarinnas telefon.

Fyra gånger på rad fick larmcentralen samtal från en och samma adress i East Preston i West Sussex. Det var dock ingen som gav sig till känna på andra sidan luren och ett stort polispådrag skickades till platsen.

Inte så dramatiskt När polisen kom fram och tittade in genom ett fönster såg de en omkullvällt vas och drog genast slutsatsen att inbrottstjuvar var i farten. Riktigt så dramatiskt visade det sig dock inte vara. Det var nämligen bara den ettåriga bengalkatten Watson som med tassarna lyckats knappa in larmnumret 999 – fyra gånger på raken, skriver brittiska The Sun.

Lekte med telefonen En granne som sett all uppståndelse ringde upp husägaren, tillika Watsons ägarinna, Lauren O’Shea. – Jag skyndade dit och polisen sa åt mig att de trodde att det skett ett inbrott. Jag tänkte direkt att det måste vara min katt. När vi först flyttade in lekte han mycket med telefonen så vi brukade gömma den, säger hon till The Sun. Den klantiga ettåringen är numera förlåten för busringningen efter att ha vunnit andra pris i en kattutställning i helgen.

Länk till artikeln

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0